ארצות הברית: בית המשפט העליון ביקש חוות דעת מהממשל על תביעה של ווטסאפ נגד NSO
ארצות הברית: בית המשפט העליון ביקש חוות דעת מהממשל על תביעה של ווטסאפ נגד NSO
באוקטובר 2019 תבעה ווטסאפ את החברה הישראלית בטענה שניצלה פרצה באפליקציית המסרים כדי להתקין את תוכנת הריגול במכשירים של 1,400 אנשים. בית המשפט בוחן את הערעור שהגישה NSO לגבי החלטת ערכאה נמוכה יותר, שאפשרה להמשיך בתביעה
בית המשפט העליון בארצות הברית ביקש היום (ב') את חוות דעתו של ממשל ביידן בשאלה אם עליו לדון בתביעה של החברה-הבת של מטא, ווטסאפ, נגד קבוצת NSO. בתביעה טוענת ווטסאפ כי החברה הישראלית ניצלה פרצה באפליקציית המסרים כדי להתקין את תוכנת הריגול. בית המשפט בוחן את הערעור שהגישה NSO לגבי החלטת ערכאה נמוכה יותר, שאפשרה להמשיך בתביעה.
חברת הריגול טענה כי היא פעלה כסוכנת עבור ממשלות זרות שזהותן לא פורסמה כאשר התקינה את תוכנת פגסוס. אפליקציית המסרים מסרה כי התוכנה שימשה למעקב אחרי 1,400 אנשים, ובהם עיתונאים, פעילי זכויות אדם ומתנגדי משטר. בית המשפט העליון ביקש היום ממשרד המשפטים להגיש מזכר שבו הוא מוסר את חוות דעתו לגבי הסוגיה.
בעת הגשת התביעה מטא היתה ידועה עדיין כפייסבוק. באוקטובר 2019 תבעה ווטסאפ את NSO וביקשה צו מניעה ופיצויים, לאחר שהאשימה את חברת הריגול בפריצה לשרתים של ווטסאפ ללא אישור שישה חודשים קודם לכן כדי להתקין את רוגלת פגסוס במכשירי הסלולר של יעדי המעקב. חברת הריגול חזרה וטענה כי הרוגלה משמשת כדי לעזור לרשויות חוק וסוכנויות ביון להילחם בפשע ולהגן על הביטחון הלאומי.
ביולי 2020 עתרה NSO נגד החלטת שופט שסירב להעניק לה "חסינות מבוססת התנהלות", מדיניות שמגנה על גורמים רשמיים זרים הפועלים מכורח הגדרתם הרשמית. בנובמבר שעבר בית המשפט לערעורים בסן פרנסיסקו אשרר את הפסיקה הזו וטען כי מדובר ב"מקרה ברור", זאת משום שעצם הרישוי של פגסוס והצעת תמיכה טכנית מצדה אינם מגנים על NSO מפני חבות תחת חוק פדרלי המוגדר חוק חסינות ריבונות זרה, שמקבל עדיפות על פני החוק הפשוט.