בשל משבר האנרגיה: האורות במגדל אייפל יכובו שעה מוקדם מהרגיל
בשל משבר האנרגיה: האורות במגדל אייפל יכובו שעה מוקדם מהרגיל
עיריית פריז תציע השבוע להחשיך את מגדל אייפל עם עזיבת אחרוני המבקרים בשעה 23:45, כאשר כיום הוא מואר עד 01:00. התאורה הלילית של המגדל אחראית ל-4% מעלויות האנרגיה השנתיות שלו. "זוהי מחווה מאוד סמלית, חלק מהמודעות הגוברת למחסור באנרגיה", אמר מנהל המגדל
אורותיו המנצנצים של מגדל אייפל, המאפיינים את שמי הלילה של פריז, יכובו שעה מוקדם מהרגיל בעקבות משבר האנרגיה.
עיריית פריז צפויה להציע את הצעד השבוע, במסגרתו אחד האתרים המתוירים בעולם יוחשך שעה מוקדם מהרגיל, בעוד אירופה מתמודדת עם עליות מחירי האנרגיה המוחרפות עקב הפלישה של רוסיה לאוקראינה.
מגדל אייפל מואר כיום מרדת החשיכה עד 01:00 בלילה, באמצעות מערכת תאורה מורכבת שנותנת לו זוהר זהבהב. בנוסף, המגדל מאיר במשך חמש דקות מדי שעה מרגע רדת החשיכה, באמצעות 20 אלף נורות שמיועדות לכך. העירייה צפויה להציע שהמגדל יוחשך בשעה 23:45, כאשר אחרוני המבקרים עוזבים, כלומר שלא יאיר יותר בשעת חצות.
ביום חמישי בלילה הוחשך מגדל אייפל בצעד יוצא דופן שבא לציין את מות מלכת בריטניה. המהלך לקיצור זמן התאורה הוא דרך להציב דוגמה להפחתת תאורת העיר ככלל. "זוהי מחווה מאוד סמלית – חלק מהמודעות הגוברת למחסור באנרגיה", אמר ז'אן פרנסואה מרטינס, ראש הנהלת המגדל.
התאורה הלילית של המגדל אחראית ל-4% מעלויות האנרגיה השנתיות שלו. המגדל, שבנייתו הושלמה ב-1889, חזר למספר המבקרים המוכר טרם פרוץ הקורונה – יותר מ-20 אלף איש ביום.
רשויות עירוניות אחרות מפחיתות גם הן את תאורת הלילה של אתרים מרכזיים. אתרי תיירות במרסיי, כולל ארמון פארו, יכבו את אורותיהם מוקדם מהרגיל החל מסוף ספטמבר, על מנת לחסוך באנרגיה. בברלין הופחתה תאורת הלילה במהלך הקיץ במספר אתרי תיירות, כולל עמוד הניצחון, כנסיית הקייזר וילהלם והמוזיאון היהודי.