ארה"ב: מיליונים עוזבים את משרותיהם
ארה"ב: מיליונים עוזבים את משרותיהם
The Great Resignation היא אחת התופעות המרתקות שמלוות את הקורונה; 3.9 מיליון אמריקאים עזבו את מקום עבודתם ביוני; מהם המניעים לכך?
The Great Resignation - כך מכונה אחת התופעות המרתקות ביותר שמלווה את מגפת הקורונה בארה"ב והביאה מיליוני אמריקאים להחלטה לעזוב את משרתם, חלקם לאחר שנים ארוכות באותו תפקיד.
הנתונים של חודש יוני, שפורסמו לפני כשבועיים, הראו ש־3.9 מיליון איש עזבו את מקום עבודתם באותו חדש, רק קצת פחות מנתוני השיא של כל הזמנים שנרשמו באפריל - 4 מיליון איש, ויותר מאשר בחודש מאי, שבו היתה ירידה קלה במספר המתפטרים אשר עמד על 3.6 מיליון.
נתוני הפרישה האלה כוללים אמנם גם פיטורים ויציאה לפנסיה, אולם רוב הפורשים (69% ביוני) עשו זאת מרצונם החופשי. התופעה מתרחשת במקביל לזינוק במספר המשרות הפתוחות למבקשי עבודה, אשר הגיע ביוני לשיא של 10.1 מיליון.
האתר הפיננסי GoBankingRates שבדק את תופעת ה־Great Resignation תיחקר מעסיקים ומומחים לעבודה לגבי מניעי ההתפטרויות והעלה את הנתונים הבאים: 1. רצון לגמישות רבה יותר ועבודה מהבית; 2. הפחתת עלויות - נסיעות, רכישת ארוחות וביגוד; 3. שכר נמוך מדי; 4. דרישה לחברה מעורבת מבחינה חברתית ובריאותית; 5. המגפה חשפה מנהלים לא ראויים; 6. שחיקה שמובילה לרצון לשנות; 7. תחושת ניכור.
מומחים לשוק העבודה באירופה מעריכים כי לשוק הבריטי יש את הנתונים הדומים ביותר לזה האמריקאי ולכן יש סיכוי לחוות שם תופעה דומה. זאת, למרות ששירותיה הסוציאליים רחבים הרבה יותר מאלה הקיימים בארה"ב. אחרים אומרים כי בעוד שבארה"ב ערכם של חוזי עבודה בלתי מוגבלים הוא אפסי, באירופה המצב שונה בתכלית ולכן הסיכוי שהאירופים יחקו את האמריקאים נותר בגדר היפותזה קלושה.