בעקבות הירידה בתפוקה: הודו מטילה מגבלות נוספות על יצוא אורז
בעקבות הירידה בתפוקה: הודו מטילה מגבלות נוספות על יצוא אורז
ביולי אסרה הודו על יצוא של אורז לבן לא בסמטי בעקבות פגעי האקלים שהפחיתו את התפוקה; כעת הטילה מכס של 20% על יצוא אורז חלוט
הודו הטילה מכס של 20% על יצוא אורז חלוט, מהלך שקרוב לוודאי יפחית אף יותר את המשלוחים של היצואנית הגדולה בעולם ויוביל לעליית מחירי האורז שגם כך נסחרים קרוב לשיא של 12 שנה, כך לפי דיווח בסוכנות רויטרס.
הודו הפתיעה בחודש שעבר את היבואנים כשהודיעה על איסור יצוא של אורז לבן לא בסמטי. האיסור הוביל לכך שחלק מהקונים הגדילו את רכישות האורז החלוט (אורז לבן שחומם במסגרת הליך הייצור) ודחף את המחירים לרמות שיא.
"בגלל המכס הזה האורז ההודי החלוט יהפוך ליקר כמו המלאי מתאילנד ופקיסטן. לקונים כמעט שלא נותרו ברירות עכשיו", אמר סוחר ממומביי.
סוחר נוסף ציין כי הודו הטילה כעת הגבלות על כל סוגי האורז הלא בסמטי, שצרכנים עניים במדינות באפריקה ובאסיה לרוב רוכשים. הודו ייצאה בשנה שעברה 7.4 מיליון טונה של אורז חלוט.
מדד מחירי האורז של סוכנות המזון של האו"ם זינק ביולי לשיא של כמעט 12 שנה. הסחורה התייקרה לאחר שהודו הגבילה את היצוא לאחר שבמהלך השנה האחרונה פגעו גשמים עזים ביבול; המדינה שולטת על יותר מ-40% מיצוא האורז העולמי, כך שירידה במשלוחים בשילוב המלאי הנמוך שנרשם אצל היצואניות האחרות עלולים להוביל לעלייה נוספת במחירי המזון, שגבוהים גם כך ברקע הפלישה הרוסית לאוקראינה ומזג האוויר הקיצוני.
הגבלות הייצוא האחרונות הן ככל הנראה תגובה של הממשלה בראשותו של נרנדרה מודי לאינפלציית המזון לקראת הבחירות הכלליות המתוכננות לתחילת 2023. הממשלה האריכה השנה גם איסור על יצוא חיטה, ואף צמצמה את יבוא הסוכר בשל יבול נמוך של קני סוכר.