בלי הכנה למדיניות החדשה: גל הדבקה חמור בסין, תרופות לעשירים בלבד ונהירה לחו"ל
בלי הכנה למדיניות החדשה: גל הדבקה חמור בסין, תרופות לעשירים בלבד ונהירה לחו"ל
ההסרה הפתאומית מגבלות הקורונה המחמירות עוררה מחדש את המגיפה בסין, שלא אישרה לשימוש את החיסונים הזרים; במרכזים רפואיים מדווחים על מחסור חמור בתרופת הפקסלוביד לנגיף - במרכזים פרטיים מוכרים לחולים האמידים קופסה עם כדורים ב-1,200 דולר; מרגע השינוי במדיניות, החלה נהירה עצומה לאתרי האונליין חיפוש החופשות
סין נאבקת בהתפרצות הקשה ביותר של נגיף הקורונה מאז הגלים של 2021 - לאחר שנטשה בבת אחת את האסטרטגיה של אפס קוביד - מדיניות שכללה בידודים ובדיקות המוניות.
גורמים בסין העריכו כי 250 מיליון בני אדם נדבקו תוך 20 יום באזורים המאוכלסים ביותר, בהם בייג'ינג, שנחאי ודרום מחוז גואנגדונג.
השלטונות בבייג'ינג לא אישרו עד כה חיסונים זרים לקורונה, ובכלל זה את חיסוני מודרנה ופייזר המבוססים על טכנולוגיית RNA. האוכלוסייה במדינה נותרה תלויה בחיסונים המקומיים הפחות יעילים.
הנשיא שי ג'ינפינג שדגל במדיניות האפס קוביד קרא לגורמים הרשמיים לעשות כל מנה שניתן כדי להציל חיים מול ההדבקה המהיר - זאת לאחר שבחודשים האחרונים רבים האשימו אותו במדיניות קורונה חמורה מדי ובשיתוק הכלכלה הסינית. עתה טוענים גורמים בסין כי עם שינוי המדיניות, הנשיא היה חייב לההוביל היערכות טובה יותר לשינוי וכן לקחת אחריות על הגל העצום של החולים והאשפוזים בבתי החולים.
במקביל, הרשויות בבייג'ינג הצהירו כי יפיצו את כדורי הפקסלוביד כדי להפחית את חומרת מקרי הקורונה. זאת בעקבות עיכוב מושך בהפיכת התרופה לזמינה לשימוש - מרכזים רפואיים רבים דיווחו שהתרופה טרם נמסרה אליהם.
"אנו משתמשים בפקסלוביד שיש לנו לחולים עם סרטן סופני ואי ספיקת כליות, ויש רבים כאלו", אמר רופא בבית החולים בבירה, הנתמך על ידי המדינה. "לא נשאר לנו כלום לאלו שחולים פחות".
בבתי חולים פרטיים יוקרתיים הפקסלוביד מוצע לחולים האמידים מאד תמורת 1,200 דולר לקופסה. זאת לעומת 530 דולר שארה"ב שילמה באפריל לקופסה. גורם רשמי בבית החולים הבינלאומי אואזיס בבייג'ינג אמר כי מלאי של 300 קופסאות נמכר תוך 24 שעות, ואין עדיין מועד למשלוח הבא.
עם הסרת ההגבלות ופתיחת הגבולות מחדש לאחר כמעט 3 שנים, הסינים ממהרים להזמין נסיעות לחו"ל. מנהל רשות ההגירה עדכן כי הטיפול בבקשות לדרכונים יתחדש ב-8 בינואר. בעקבות ההודעה, מכירות כרטיסי הטיסה מסין זינקו, ואתרי התיירות מדווחים על עלייה חדה בהזמנות.
כחצי שעה מזמן ההודעה על פתיחת גבולות סין מחדש, צוטטו בתקשורת הסינית נתונים מאתר הנסיעות Trip.com המראים שהחיפוש אחר יעדים פופולריים גדל פי עשרה. סוכנות הנסיעות הסינית קונאר דיווחה על פי שבעה פניות באתר שלה בנוגע לטיסות ב-15 הדקות הראשונות לאחר ההודעה.
לפני מגפת הקורונה מספר התיירים היוצאים מסין עמד על 155 מיליון בשנת 2019. בשנת 2020 ירד מספר זה ל-20 מיליון. ב-22 בינואר מתחיל ראש השנה הסיני, והסינים מקווים שיוכלו לבקר את בני משפחותיהם לאחר הסגרים הארוכים. בראש רשימת היעדים המועדפים היו מקומות קרובים יותר כמו סינגפור, דרום קוריאה, הונג קונג ויפן.
עם זאת, לתיירים הסינים לא תהיה גישה בלתי מוגבלת לכל המדינות. גורמים רשמיים בארה"ב שוקלים אמצעי זהירות חדשים לנוסעים הנכנסים לארה"ב מסין: "יש חשש גובר בקהילה הבינלאומית מהעלייה המתמשכת בתחלואת הקורונה וחוסר השקיפות מצד ממשלת סין, כולל נתונים של הרצף הגנומי הויראלי" אמרו פקידים אמריקאים לפי סוכנויות הידיעות. ללא הנתונים האלו, גורמי בריאות הציבור לא יכולים להבטיח כי הם יזהו וריאנטים פוטנציאליים חדשים וינקטו בצעדים מיידיים למנוע התפשטות.
יפן הודיעה כי כל התיירים המגיעים מסין יחויבו להציג עם הגעתם בדיקת קורונה שלילית, או להיכנס לבידוד למשך שבוע. בהודו גם כן מחייבים תיירים מסין וממדינות נוספות להציג בדיקת קורונה שלילית, זאת עוד לפני ההקלה בהגבלות בסין.