הסוף לזריקות? טבליות הרזיה הן הדבר הבא בשוק הדיאטות
הסוף לזריקות? טבליות הרזיה הן הדבר הבא בשוק הדיאטות
בעקבות הפופולריות הרבה שצברו זריקות ההרזיה מפתחות חברות התרופות טבליות שעשויות לקרוץ למי שמעוניינים לרזות, אך חוששים ממחטים
זריקות ההרזיה הפכו לטרנד פופולרי במיוחד ורווחי, ולכן מנסות חברות התרופות לפנות גם למי שנרתע ממחטים, ועובדות על פיתוח תרופות הרזייה המגיעות בצורת טבליות. לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל חברות גדולות כמו אלי לילי, נובו נורדיסק ופייזר נכנסו למירוץ הזה לפיתוח טבליות הרזייה. "יש אנשים הסובלים מפוביות ממחטים", אמר לעיתון האנליסט אוון דיוויד זייגרמן מ-BMO קפיטול מרקטס. להערכתו, גרסאות הטבליות של התרופות להרזייה יהוו כ-15% מכלל השוק, שהמכירות שלו יעמדו בשנים הקרובות על 100 מיליארד דולר ברחבי העולם.
החיסרון הבולט של הטבליות יהיה קשור לכך שבשל הכימיה הנדרשת לפיתוחן, ההערכה היא כי הן יהיו מעט פחות יעילות בהורדת המשקל מאשר הזריקות. חסרון נוסף, הנוגע בעיקר למי שלא פוחד מזריקות, הוא שנוח יותר להסתפק בזריקה פעם בשבוע מאשר משטר יומי של תרופות. יתרון אחר של הטבליות יהיה טמון במחיר שלהן. כך למשל, חברת Structure Therapeutics מפתחת תרופה שמחירה עשוי לעמוד להערכתו של זייגרמן על 500 דולר בחודש אם תאושר על ידי הרגולטורים, כחצי מהעלות של הזריקות.
התרופה של נובו נורדיסק היא בשלבי הפיתוח המתקדמים ביותר. מדובר בצורת הטבליה של סמגלוטיד (semaglutide), הרכיב העיקרי בזריקות. בחודש שעבר דיווחה החברה כי הגלולה הניסיונית סייעה לאנשים שלקחו אותה בכל יום במשך 68 שבועות לאבד עד 17.4% ממשקל הגוף שלהם. בעקבות הניסוי, בחברה מתכננים להגיש בהמשך השנה לרגולטורים בארה"ב ובאירופה בקשה לאישור השימוש. נובו נורדיסק היא גם היצרנית של אוזמפיק – זריקות ההרזייה הפופולריות. היא גם מוכרת גלולה עם סמגלוטיד בשם ריבלסוס המיועדת לחולי סכרת, אך בה המינון של המרכיב קטן בהרבה לעומת הטבליה שבפיתוח.
טבליה נוספת שבפיתוח היא של אלי לילי, ונקראת orforglipron. ביום שישי דיווחו כי בניסוי שבו השתתפו 270 אנשים שסובלים מהשמנת יתר נמצא שלקיחת התרופה פעם ביום למשך 36 שבועות מפחיתה עד 14.7% מהמשקל. מדובר בירידה של קרוב ל-16 ק"ג עבור המשתתפים שהיו בעלי משקל ממוצע של ה-110 ק"ג. בחברה החלו לאחרונה בניסוי נרחב יותר, בתקווה להשיג מספיק נתונים לקבלת אישור. עם זאת, בחברה הודו כי הגלולה תסייע להוריד פחות במשקל מאשר הזריקה, מונג'ארו, שכוללת שני הורמוני עיכול. לפי אחד הניסויים שנערכו לזריקה, המשתתפים איבדו כ-22% ממשקל הגוף שלהם. גם בפייזר עובדים על פיתוח גלולות הרזייה, ביניהן danuglipron שהציגה תוצאות מבטיחות בניסוי.