הערכה: אלו המדינות שיהוו מנוע צמיחה מרכזי בעשור הקרוב
הערכה: אלו המדינות שיהוו מנוע צמיחה מרכזי בעשור הקרוב
ב-S&P Global Insights מעריכים שבעשור הקרוב "כ-55% מהעלייה בתמ"ג העולמי יגיעו מאזור אסיה והפסיפיק", כשהמדינות הבולטות יהיו הודו, אינדונזיה, וייטנאם והפיליפינים
הביצועים הכלכליים הטובים של הודו לצד תחזיות חיוביות לחלק ממדינות דרום-מזרח אסיה יהיו מנועים חשובים לצמיחה העולמית, כך לפי ההערכות של S&P Global Insights.
הכלכלן הראשי לאזור אסיה ופסיפיק בחברה, ראג'יב ביסוואס, אמר בכנס APPEC השנתי כי האזור נחשב ל"מנוע מרכזי" לצמיחה הכלכלית העולמית, לא רק בטווח הקרוב אלא גם בטווח הארוך. "כשאנחנו מסתכלים על העשור הבא, אנחנו מצפים שאסיה והפסיפיק יהיו האזור עם קצב הצמיחה המהיר ביותר בכלכלה העולמית", אמר והדגיש במיוחד לטובה את הודו, אינדונזיה, וייטנאם והפיליפינים.
"צפויה התרחבות מאסיבית בכלכלה ההודית, ויש תחזית חיובית עבור דרום-מזרח אסיה, שם אנחנו מצפים שהצמיחה החזקה למדי תמשיך בחלק מהכלכלות, ביניהן וייטנאם, אינדונזיה והפיליפינים שיהיו בין הכלכלות המתפתחות בעלות שיעורי הצמיחה הגבוהים ביותר בעולם בעשור שלפנינו", אמר.
לראייה, וייטנאם דיווחה על צמיחה של 4.1% בתמ"ג ברבעון השני לעומת השנה שעברה לאחר צמיחה של 3.3% ברבעון הראשון. אינדונזיה, הכלכלה הגדולה ביותר בדרום-מזרח אסיה התרחבה בשיעור שנתי של 5% ברבעון השני, בעוד שכלכלת הפיליפינים התרחבה ב-4.3%.
כלכלת הודו צמחה ברבעון ב-7.8%, שיעור הצמיחה הגבוה ביותר זה שנה. "הודו במצב יציב, התנופה בכלכלה נראית חזקה בשלב זה", הוסיף ביסוואס. לפי התחזית של S&P, הודו תעקוף את יפן ותהפוך לכלכלה השלישית בגודלה בעולם עד 2030. התחזיות מעריכות כי התמ"ג ההודי יעלה מ-3.5 טריליון דולר ב-2022 ל-7.3 טריליון דולר עד 2030.
אזור אסיה והפסיפיק כולו יתרחב לפי התחזיות מ-3.3% בשנה שעברה ל-4.2% השנה. "אנחנו מעריכים כי בעשור הקרוב כ-55% מכלל העלייה בתמ"ג העולמי תגיע מאזור אסיה והפסיפיק", סיכם. הוא הוסיף כי ארה"ב תמשיך להיות מנוע צמיחה חשוב לכלכלה העולמית, ותייצג 15% מהצמיחה העולמית בעשור הבא. סין תייצג כשליש מהצמיחה בתקופה זו, כך לפי ההערכות. ב-S&P מעריכים כי הצמיחה העולמית תעמוד על 2.5% השנה ובשנה הבאה.