סגור

הסוף לטלק התינוקות המיתולוגי של ג'ונסון אנד ג'ונסון?

בעלי המניות של ג'ונסון אנד ג'ונסון עשויים באופן חריג להצביע בעד עצירת מכירות הטלק של החברה ברחבי העולם, על רקע החשש כי החומר מסרטן. החברה טוענת כי המתקפה נגדה אינה מתבססת על ממצאים מדעיים

בעלי המניות של ג'ונסון אנד ג'ונסון עשויים באופן חריג להצביע על עצירת את מכירות הטלק לתינוקות של החברה בכל העולם, על רקע החששות מהקשר בין החומר לסרטן. כך מדווח הגרדיאן הבריטי.

ג'ונסון אנד ג'ונסון הורידה מהמדפים את הטלק לתינוקות שלה בארה"ב ובקנדה ב-2020. מכירות אבקת התינוקות ירדו לאחר שהרגולטורים בארה"ב זיהו באבקה סיבי חומר קרצינוגני דומה לאסבסט.
החברה עומדת כעת בפני יותר מ-34,000 תביעות, כולל רבות שהגישו נשים שטוענות שהשתמשו באבקת הטלק של החברה, ופיתחו לאחר מכן סרטן שחלות.
1 צפייה בגלריה
טאלק ג'ונסון אנד ג'ונסון J_altJ
טאלק ג'ונסון אנד ג'ונסון J_altJ
טלק ג'ונסון אנד ג'ונסון
(רויטרס)
הצבעת בעלי המניות הוצעה ע"י Tulipshare, פלטפורמת השקעות מלונדון שמאפשרת ללקוחותיה לאגד מניות על מנת לעבור את הרף הדרוש להגשת בקשות להצבעת בעלי מניות. ההצעה הוגשה לרשות האמריקנית לני"ע (SEC), שתשקול האם היא קבילה, וזאת לקראת הפגישה השנתית של ג'ונסון אנד ג'ונסון, שמתוכננת להתקיים באפריל.
טלק, המינרל הרך ביותר המוכר על כדור הארץ, נכרה במספר מדינות, ומשמש בכמה תעשיות, כמו תעשיית הנייר, הפלסטיק והתרופות. תכונותיו הטבעיות של הטלק הופכות אותו מתאים לטיפול בפריחה, ובעיות גופניות נוספות הקשורות בהיגיינה. אך מרבצי הטלק מזוהמים לעתים באזבסט, מינרל שגורם לסרטן כאשר סיביו נכנסים לגוף. ג'ונסון אנד ג'ונסון הכחישה נמרצות שאבקת התינוקות שלה מזיקה, ואמרה שהורידה אותה מהמדפים רק בצפון אמריקה, בעקבות ירידה חדה במכירות "שתודלקה ע"י מידע שגוי בנוגע לבטיחות השימוש במוצר".
דובר של החברה ציין מחקר שנערך ב-2020 אשר לא מצא סיכון מוגבר ומשמעותי סטטיסטית לסרטן שחלות בעקבות חשיפה לחומר. "אנו עומדים מאחורי המרכיבים בהם אנו משתמשים במוצרינו, וג'ונסון אנד ג'ונסון מפעילה נהלי בדיקה מחמירים כדי להבטיח שהטלק הקוסמטי שלנו בטוח לשימוש.
לא רק שהטלק שלנו נבדק דרך קבע כדי לוודא שאינו מכיל אזבסט, הוא גם נמצא נקי מאזבסט ע"י מגוון מעבדות עצמאיות, אוניברסיטאות, ורשויות בריאות גלובליות", אמר הדובר, שהוסיף שמטח התביעות שמוגשות נגד החברה "אינו מתבסס על ממצאים מדעיים".