רוטב אדום, שוק שחור: 70 דולר לבקבוק בשל מחסור מתמשך
רוטב אדום, שוק שחור: 70 דולר לבקבוק בשל מחסור מתמשך
המחסור בפלפל צ'ילי הזניק את מחירו של רוטב סרירצ'ה האהוב אשר בשגרה עולה חמישה דולר לבקבוק של חצי ליטר; לא ברור מתי תיפתר הבעיה, והמחירים באיביי ובאמזון רק עולים
המחסור הממושך ברוטב האדום מוביל להשתוללות בשוק השחור: חברת Huy Fong Foods האמריקאית המייצרת את רוטב סרירצ'ה החריף בבקבוק מעוטר בתרנגול, מתמודדת זה שנים עם מחסור בצ'ילי שפוגע בייצור וגורם למחסור, והצרכנים המחפשים את הרוטב יכולים למצוא אותו באיביי בבקבוקים בגדלים שונים, החל מ-40 דולר לבקבוק של חצי ליטר, ועד לבקבוק של 790 מיליליטר ב-70 דולר. המשלוח הוא בתשלום נוסף, המעלה את המחיר עוד יותר.
באמזון המחירים גבוהים אף יותר. מוכר אחד מציע חבילה של שני בקבוקים של חצי ליטר ב-124 דולר. לא ברור אם מישהו באמת משלם את המחירים המופקעים האלה, בהתחשב שמחירו הרגיל של בקבוק 480 גרם הוא בסביבות 5 דולר.
לאחרונה מסרה החברה ל-CNN שהיא עדיין חווה מחסור בחומרי גלם. "למרות שחלק מהייצור התחדש בעונת הסתיו החולפת, האספקה המוגבלת עדיין משפיעה על הייצור שלנו, ועדיין אין לנו הערכה מתי יגדל ההיצע", אמר דובר מטעם הוי פונג, "אנו מודים לצרכנים על הסבלנות וההבנה במהלך המחסור חסר התקדים הזה במלאי, ואנו מנסים כעת למנוע מחסור עתידי".
בשלוש השנים האחרונות נרשם מחסור עקבי בפלפל הצ'ילי שמשמש את הוי פונג. בשנה שעברה היא הפסיקה זמנית את ההזמנות עקב המחסור, שהשפיע גם על המוצרים האחרים שלה. רוטב הסרירצ'ה של הוי פונג נוצר ב-1980 על ידי המהגר הסיני, דיוויד טראן. הוא עשה את דרכו למדפים של קמעונאים ענקים כמו טארגט והול פודס, והפך לאהוד על קהל הצרכנים.