סגור
אילון מאסק
אלון מאסק. "משלמי המסים לא צריכים לשלם עבור הפריבילגיה הזו מימי הקורונה" (צילום: REUTERS/ David Swanso)

ההחלטה הראשונה של אלון מאסק בממשל - עוד לפני כניסתו לתפקיד: "נחסל את העבודה מרחוק"

מאסק ורמאסוואמי, שיעמדו בראש "המשרד ליעילות ממשלתית", כתבו בטור בוול סטריט ג'ורנל כי העבודה במשרד תחסוך מאות מיליארדי דולרים בשנה. הם איימו כי מי שלא יבוא ל-5 ימים בשבוע יחפש עבודה אחרת: "קרוב לוודאי שהדבר יוביל לגל של עזיבות מרצון שאנו מברכים עליו - משלמי המסים לא צריכים לשלם על פריבילגיה מימי הקורונה"

אלון מאסק חשף את הצעד הראשון שהוא מתכוון לנקוט בתפקידו החדש בממשל המתגבש של דונלד טראמפ: ביטול העבודה מרחוק. מאסק מונה לעמוד בראש גוף חדש שתפקידו לפעול לצמצום הוצאות הממשל, ולדבריו החזרה של עובדי הציבור למשרדים תחסוך למשלמי המסים מאות מיליארדי דולרים בשנה. הגוף, שנקרא "המשרד ליעילות ממשלתית" זכה כבר לקיצור DOGE, שהוא מחווה למטבע הקריפטו האהוב על מאסק. הוא יעמוד בראשו ביחד עם ויואק רמאסוואמי, ושלושת היעדים המרכזיים שהוצבו הם ביטול רגולציה ככל האפשר, קיצוץ בכוח העבודה והגדלת היעילות.
"המנדט האלקטורלי הנחרץ ורוב של 6 מתוך 9 שופטים בבית המשפט הגבוה, מעניקים ל-DOGE הזדמנות היסטורית לצמצום מבני בממשלה הפדרלית", כתבו רמאסוואמי ומאסק בטור שהתפרסם בשבוע שעבר בוול סטריט ג'ורנל.
בשלב הראשון, השניים מתכננים לפעול נגד עבודה מרחוק ואפילו עבודה היברידית בקרב עובדי הממשל, ואיימו כי מי שלא יסכים להגיע למשרד חמישה ימים בשבוע יצטרך לחפש עבודה בסקטור הפרטי. הם מקווים כי הדרישה הזו תוביל לגל פרישות מרצון, שיעזרו להם במאמצים לקצץ בכוח האדם. הם כתבו כי: "חיוב עובדי הממשל להגיע למשרד חמש פעמים בשבוע קרוב לוודאי שיוביל לגל של עזיבות מרצון, שאנחנו מברכים עליו: אם עובדים פדרליים לא רוצים להופיע במשרד, משלמי המסים לא צריכים לשלם עבור הפריבילגיה הזו מימי הקורונה של להישאר בבית".
בינתיים לא נחשפו נתונים מדוייקים לגבי מספר העובדים שיפוטרו, אך ההערכה היא שהתוכנית תתבסס על הקיצוץ של 80% שהחיל מאסק בעובדי טוויטר לאחר רכישת הפלטפורמה ב-2022. עוד במהלך קמפיין הבחירות הכריז מאסק כי היעד הוא לקצץ 2 טריליון דולר מהתקציב הפדרלי. לא בטוח שיעמדו ביעד הגבוה הזה, אך ההערכה היא כי הקיצוצים יהיו בין השאר בתקציב משרד ההגנה וכן בהוצאות נלוות כמו 300 מיליון דולר שהוקצו לארגון הורות מתוכננת, שמספק שירותי בריאות לנשים.
טענתם העיקרית היא שחלק ניכר מהוצאות הממשל נקבעות על ידי הפקידים ולא על ידי נבחרי הציבור. "זה אנטי דמוקרטי ובניגוד לחזון המייסדים שלנו", כתבו. "וזה מטיל עלויות עתק ישירות ועקיפות על משלמי המסים".