סגור
מתרחצים חוף הים תל אביב
מתרחצים בחוף הים של תל אביב (צילום: טל שחר)

דירוג המדינות המאושרות: סקנדינביה שולטת, ישראל יורדת למקום החמישי

על המקומות הראשונים שומרות פינלנד, דנמרק ואיסלנד. ישראל ירדה מהמקום הרביעי, והיא אחת משתי המדינות היחידות מחוץ לאירופה בעשירייה הפותחת והראשונה במזרח התיכון. אפגניסטן נותרה המדינה הכי פחות מאושרת, במקום ה-143

דירוג המדינות המאושרות השנתי פורסם היום (ד'), וכתמיד שולטות בו המדינות הסקנדינביות. פינלנד שמרה על תואר המדינה המאושרת בעולם, ואחריה דנמרק, איסלנד ושבדיה. ישראל דורגה במקום החמישי, והיא למעשה אחת משתי המדינות היחידות מחוץ לאירופה בעשירייה הראשונה, והמדינה המאושרת ביותר במזה"ת. עם זאת, מדובר על ירידה של מקום אחד לעומת השנה שעברה, אז דורגה ישראל רביעית. שאר העשירייה הראשונה כוללת את הולנד, נורבגיה, לוקסמבורג, שוויץ ואוסטרליה.
3 צפייה בגלריה
פינלנד. שוב כובשת את המקום הראשון
פינלנד. שוב כובשת את המקום הראשון
פינלנד. שוב כובשת את המקום הראשון
(צילום: גטי, peeterv)
הדירוג, המתפרסם מאז 2012, נערך בשיתוף בין חברת גאלופ, מכון מחקר הרווחה האישית באוקספורד והאו"ם. הוא מתבסס על סקר שנערך בקרב התושבים של יותר מ-140 מדינות, ובו הנשאלים התבקשו לדרג את רמת האושר שלהם בהתבסס על ההערכות לגבי שלוש השנים קודם לכן. כלומר במקרה הזה על השנים 2021-2023. בשל כך, עורכי הדו"ח מעריכים שישראל שמרה על מיקום גבוה על אף מתקפת ה-7 באוקטובר והמלחמה המתמשכת בעזה.
לדבריהם, התבססות הדירוג על ממוצע של שלוש שנים לרוב מקזז על השלכות של "אירועים טראומתיים המתרחשים בשנה מסויימת". הסקר אמנם נערך אחרי ה-7 באוקטובר אך הירידה, שנרשמה בהערכות האושר נגעה רק לשנת 2023, כך שהיוותה רק שליש מהניקוד הסופי. הרשות הפלסטינית ועזה גם נכללו בדירוג ומוקמו במקום ה-103, אף שבמקרה זה הסקר נערך לפני 7 באוקטובר.
3 צפייה בגלריה
סידני אוסטרליה
סידני אוסטרליה
סידני אוסטרליה. חולקת עם ישראל ואירופה את העשירייה הפותחת
(צילום: Harley Kingston/Shutterstock)
הערכות האושר מחולקות לשש קטגוריות: תמ"ג לנפש, תמיכה חברתית, תוחלת חיים צפויה, חירות, נדיבות ותפיסות של שחיתות. השנה הדירוג כולל לראשונה גם חלוקה של רמות האושר על פי גילאים. כך, בקרב בני ה-30 ומטה ישראל מדורגת שנייה, ואילו בין בני ה-60 ומעלה הדירוג יורד למקום ה-18. המדינות קיבלו ניקוד מ-1 עד 10 בהתבסס על הסקרים. הניקוד של פינלנד הראשונה עמד על 7.441 ואילו של ישראל על 7.341.
לעומת האופטימיות שנשמרה בארץ, ארה"ב ירדה השנה למקום ה-23 מהמקום ה-15 בשנה שעברה. הירידה ברמות האושר במדינה נרשמה בכל קבוצות הגילים, אך הורגשה במיוחד בקרב צעירים בגילי 30 ומטה. מנגד, המדינה המאושרת ביותר עבור בני 30 ומטה היא ליטא, זאת על אף שדורגה במקום ה-19 הכללי ובמקום ה-44 בקרב בני 60 ומעלה.
3 צפייה בגלריה
הקברניט F15 אפגניסטן מטוס קרב
הקברניט F15 אפגניסטן מטוס קרב
אפגניסטן נותרה במקום ה-143 והאחרון
(צילום: רויטרס)
המדינה הכי פחות מאושרת נותרה גם השנה אפגניסטן, שדורגה במקום ה-143 ולפניה מדורגות לבנון, לסוטו, סיירה ליאון וקונגו.
10 המדינות המאושרות בעולם:
10. אוסטרליה (דירוג בשנה שעברה: 12)
9. שוויץ (8)
8. לוקסמבורג (9)
7. נורבגיה (7)
6. הולנד (5)
5. ישראל (4)
4. שבדיה (6)
3. איסלנד (3)
2. דנמרק (2)
1. פינלנד (1)