עד שנת 2050 רוב העולם יהיה חם מדי מכדי לקיים את האולימפיאדה
עד שנת 2050 רוב העולם יהיה חם מדי מכדי לקיים את האולימפיאדה
ב-100 השנה שעברו בין שתי האולימפיאדות בפריז עלתה הטמפרטורה הממוצעת בעיר ביותר מ-3 מעלות צלזיוס, והכדור לא הולך ומתקרר. נשיא הוועד האולימפי תומאס באך הזהיר כי בשל שינויי האקלים ייתכן ובעתיד המשחקים כבר לא יוכלו להתקיים באוגוסט. החוף המזרחי של ארה"ב וכן הים התיכון יהיו מחוץ לתחום בחודשי הקיץ
תומאס באך, נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי, הזהיר לאחרונה כי שינויי האקלים עשויים להצית דיון בצורך להזיז את המשחקים האולימפיים מחודש אוגוסט, שהופך חם יותר משנה לשנה.
מאז שאירחה פריז את המשחקים האולימפיים ב-1924, התחממה הטמפרטורה הממוצעת בעיר ב-3.1 מעלות צלזיוס. שכיחות הימים הלוהטים - בהם נמדד שיא של 30 מעלות ומעלה - כמעט גדלה פי שלושה מאז שנות העשרים. לפי ניתוח נתונים שפורסם ב-CNN לפי נתוני CarbonPlan, נתוני החום – המשלבים גם לחות, מהירות רוח וכיסוי עננים, יחרגו הרבה מעבר לגבול אשר ממנו ממליצים מומחים לבטל אירועי ספורט, כמעט בכל הערים בחלק המזרחי של ארה"ב. למעשה, עד שנת 2050 רוב העולם יהיה חם מדי מכדי לקיים את המשחקים האולימפיים. המשחקים שנערכו באטלנטה ב-1996, לא יהיו אפשריים ב-2050. בייג׳ינג ושנגחאי יהיו מחוץ לתחום, וכך גם הונג קונג ושטחים עצומים בדרום מזרח אסיה. גם אתונה, רומא, אטלנטה, טוקיו, ברצלונה וסיאול עשויות להיות חמות מדי באוגוסט לקיום משחקים אולימפיים.
ערים בצפון מערב אירופה - כמו לונדון, אוסלו ושטוקהולם - עשויות להפוך לאטרקטיביות יותר עבור האירוע, בעוד שערי הים התיכון - כולל פלרמו בסיציליה וסביליה בספרד - יימצאו ברובן מעבר לסף. יותר מ-10 מדינות מעוניינות לארח את המשחקים של 2036. שש פרסמו הצעה רשמית: אחמדאבאד בהודו, נוסנטרה – הבירה החדשה של אינדונזיה, דוחא שבקטאר, איסטנבול שבטורקיה, ופולין וצ׳ילה הציעו את ערי הבירה שלהן – ורשה וסנטיאגו. כמעט כל הערים הללו יפרצו באיזשהו שלב את מגבלת סף החום, ורק סנטיאגו נמצאת תחתיו לאורך השנה כולה, לרבות שיא הקיץ.