בשורה מעודדת לכלכלת סין: מדד המחירים לצרכן עלה זה החודש השלישי ברציפות
בשורה מעודדת לכלכלת סין: מדד המחירים לצרכן עלה זה החודש השלישי ברציפות
המדד עלה בחודש שעבר בשיעור שנתי של 0.3% - מעל הצפי; הדבר מאותת על שיפור בביקושים המקומיים בתקופה בה סין נאבקת לייצב את כלכלתה הנתונה במצב שברירי
מדד המחירים לצרכן בסין עלה באפריל זה החודש השלישי ברציפות, והדבר מאותת על שיפור בביקושים המקומיים בתקופה בה בייג'ינג נאבקת לייצב את כלכלתה הנתונה במצב שברירי. המדד עלה ב-0.3% בחודש שעבר לעומת החודש המקביל אשתקד ולעומת עלייה שנתית של 0.1% במרץ, וצפי לעלייה של 0.2%. עם זאת, מדד המחירים ליצרן המשיך לרדת.
הנתונים מגיעים בעקבות נתונים טובים מהצפוי שהתפרסמו באפריל ביחס לייבוא למדינה, בין היתר בזכות שלל יוזמות תמיכה שעזרו לשפר את אמון הצרכנים.
"חוץ ממחירי המזון והאנרגיה, מדד המחירים לצרכן מצביע על התאוששות של הביקושים, במיוחד בתחום השירותים", כך אמר שו טיאנצ'ן, כלכלן בכיר, לסוכנות הידיעות רויטרס. אינפלציית הליבה, שלא כוללת את מחירי המזון והדלק, עלתה ב-0.7% באפריל, לעומת 0.6% במרץ. בסיכום חודשי, המדד הכולל עלה ב-0.1% לעומת מרץ, ולעומת ירידה בפועל של 1% באותו חודש ומעל התחזית לירידה של 0.1%.
אך מומחים חוששים שהמגמה עשויה עוד להשתנות, על רקע ההאטה בפעילות הייצור והשירותים, ובשעה שמשבר הנדל"ן המתמשך במדינה אינו מראה סימנים לדעיכה.
"העלאות מחירים של חברות שירותים הן מניע אפשרי נוסף", לדברי טיאנצ'ן. "האילוצים הכלכליים של כמה רשויות מקומיות משפיעים על הסובסידיות שהן מקבלות, מה שעשוי לאלץ אותן לגלגל את העלות הנוספת למשקי הבית". הרשויות בסין נאבקות בחובות מוניציפליים של 13 טריליון דולר, והממשלה מסרה לרשויות שנמצאות בחובות כבדים לדחות או לעצור כמה מיזמי תשתית במימון המדינה.
"נתוני המחירים מראים שהביקוש המקומי מתאושש, ההיצע והביקוש ממשיכים להשתפר והצפי להתאוששות המחירים הוא אופטימי", כך אמר ז'ו מואוה, חוקר בצ'יינה אברברייט בנק.