סגור
ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי

עוד הפתעה מהודו: תומכת בהרחבת קבוצת ה־BRICS

ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי, שצפה בנחיתה ההיסטורית על הירח מפסגת מדינות ה־BRICS המתקיימת ביוהנסבורג, הכריז כי מדינתו "תומכת באופן מלא" בהרחבת גוש המדינות החברות בפסגה - זאת בניגוד להערכות הפרשנים

ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי, שצפה בנחיתה ההיסטורית על הירח מפסגת מדינות ה־BRICS המתקיימת ביוהנסבורג, הכריז אתמול כי מדינתו "תומכת באופן מלא" בהרחבת גוש המדינות החברות, זאת בניגוד להערכות פרשנים עד כה, שסברו כי הודו לא תצדד במהלך כזה.
"נקדם בברכה קונצנזוס בנושא הזה", ציין מודי בדברי הפתיחה של הכנס. היתה זו למעשה האמירה הברורה ביותר עד כה לנכונותה של הודו לתמוך בתוכניות להרחיב את קבוצת המדינות מעבר לחמש מדינות הגרעין — ברזיל, רוסיה, סין, דרום אפריקה והודו. רוסיה וסין דוחפות גם הן להרחבת הברית, וכך גם דרום אפריקה — כפי שציין שלשום נשיא המדינה המארחת, סיריל רמאפוסה. אנליסטים ציינו בעבר כי הודו וברזיל, אשר מסורתית אינן מעמידות בריתות במרכז מדיניות החוץ שלהן, לא ישושו להרחבת השותפות. מלבד תמיכה בהרחבת הברית, מודי התמקד בהישגיה מאז הוקמה לפני 15 שנה, בפרט בנק הפיתוח החדש (NDB) העובד עם שווקים מתעוררים, וקרן סיוע שנועדה למדינות חברות המתקשות לפרוע חובות.
לפי גורמים רשמיים בדרום אפריקה, יותר מ־40 מדינות כבר הביעו לאורך השנים עניין בהצטרפות ל־BRICS, כאשר יותר מ־20 הגישו בקשה רשמית.
עד כה, ההנחה היתה כי ברזיל תהיה המתנגדת הראשית למהלך, זאת בשל חששותיה מדילול השפעת הקבוצה. עם זאת, שלשום, נשיא ברזיל לולה דה סילבה ציין כי הוא מעוניין לראות את ארגנטינה, שכנתה ושותפת הסחר הגדולה ביותר של ברזיל, מצטרפת לקבוצה. "חשוב מאוד עבור ארגנטינה להיות חברה ב־BRICS", אמר לולה.