עד 2028 מחצית מהצמיחה העולמית תגיע מסין, הודו, ארה"ב ואינדונזיה
עד 2028 מחצית מהצמיחה העולמית תגיע מסין, הודו, ארה"ב ואינדונזיה
לפי תחזית קרן המטבע הבינלאומית, בחמש השנים הבאות סין תהיה התורמת הראשית לצמיחה הגלובלית, כאשר הנתח שלה צפוי לעמוד על פי שניים מזה של ארה"ב
בחמש השנים הבאות סין תהיה התורמת הראשית לצמיחה הגלובלית, כאשר הנתח שלה צפוי לעמוד על פי שניים מזה של ארה"ב — כך לפי תחזית קרן המטבע הבינלאומית.
נתח המדינה בהתרחבות התוצר הגלובלי צפוי לייצג 22.6% מכלל הצמיחה העולמית עד 2028 — כך לפי חישובים של סוכנות בלומברג, שהתבססו על נתונים שפרסמה קרן המטבע בתחזית הצמיחה העולמית שלה בשבוע שעבר. לפי החישובים הללו, הודו מדורגת שנייה עם 12.9% ואילו ארה"ב התברגה במקום השלישי עם תרומה של 11.3% להתרחבות הכלכלה הגלובלית.
הקרן צופה כי כלכלת העולם תצמח בכ־3% במהלך חצי העשור הקרוב, קצב נמוך בהינתן העלייה בשיעורי הריבית. למעשה, התחזית לחמש השנים הבאות היא החלשה ביותר בלמעלה משלושה עשורים.
בחישוב כולל, 75% מהצמיחה העולמית צפויים להתרכז ב־20 מדינות, ולמעלה מ־50% — בארבע המובילות: סין, הודו, ארה"ב ואינדונזיה. בעוד קבוצת מדינות ה־G7 תייצג נתח קטן יותר מכך, גרמניה, יפן, בריטניה וצרפת יימנו עם עשר המדינות שיתרמו את התרומה המרבית לצמיחה.
בתוך כך, נשיאת הבנק האירופי המרכזי כריסטין לגארד הזהירה השבוע מהשלכות המתיחות בין סין לארה"ב. "אם מתיחות גיאו־פוליטית תביא לפגיעה בשרשראות הערך הגלובליות, העלייה ברמות העולמיות של מדד המחירים לצרכן עלולה להגיע לכ־5% בטווח הקצר ולכ־1% בטווח הארוך", ציינה לגארד בכנס מועצת יחסי החוץ, צוות חשיבה אמריקאי. עוד אמרה, כי מדינות מסוימות עשויות להוריד את תלותן בדולר וביורו, בציינה עלייה בולטת בשימוש ביואן הסיני וברופי ההודי במסחר הבינלאומי.