סגור
תחנה ב גרמניה לקבלת גז טבעי מצינור נורד סטרים 2
תחנת גז טבעי בגרמניה. עדיין צריכים לקוות שהחורף לא יהיה קר מדי (גטי)

לראשונה: מחיר הגז הטבעי באירופה נמוך מהשער בעת הפלישה לאוקראינה

מחיר הגז ביבשת עומד על 77 יורו למגה-וואט לשעה, בעוד שיום לפני הפלישה הרוסית הוא עמד על 89 יורו; הסיבה: עמידתן של מדינות אירופה ביעדי מילוי מאגרי הגז הטבעי, וכן החורף החם יחסית; עם זאת, התחזית להמשך לא מאוד אופטימית

לראשונה מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה, ירד מחיר הגז הטבעי באירופה ל-77 יורו למגה-וואט לשעה - נמוך מהמחיר שנרשם ביום לפני תחילת המלחמה, שעמד על 89 יורו. הסיבות העיקריות לירידת המחיר הן העמידה של מדינות אירופה ביעדי מילוי מאגרי הגז הטבעי שלהן, והחורף החם יחסית ביבשת שהפחית את הצורך בחימום הבתים. כמו כן, ביבשת צמצמו את צריכת הגז הטבעי, והציבו יעד להפחתה של 15%.
לאחר הפלישה הרוסית לאוקראינה החלו מדינות המערב בהטלת סנקציות על רוסיה, כולל הגבלות על אספקת הגז הטבעי מהמדינה. טרם המלחמה, כ-40% מהגז הטבעי בו השתמשו באיחוד האירופי יובא מרוסיה, ובשל ההגבלות על המסחר המחירים זינקו. בחודש אוגוסט מחיר הגז הטבעי באירופה הגיע לשיא של 345 יורו למגה-וואט לשעה. העלייה הובילה לזינוק בחשבונות החשמל הביתיים ביבשת. על פי נתונים של ממשלת אוסטריה, התעריף הממוצע ביבשת עלה ב-77% מתחילת המלחמה.
עם זאת, הירידה הנוכחית אינה בהכרח תהיה ארוכת טווח. בדו"ח של בנק אוף אמריקה על תחום האנרגיה בשנת 2023 נכתב כי "אירופה צריכה להמשיך לשלם ולהתפלל". בדו"ח כיוונו לצורך של היבשת למצוא חלופות לגז הטבעי בשנים הקרובות, תהליך שייקח מספר שנים ואפילו עשור, ועד אז צפויים המחירים להיות יחסית גבוהים. כמו כן, על פי הדו"ח צריכים תושבי היבשת לקוות שגם החורף הבא יהיה חם כך שיוכלו לצרוך פחות אנרגיה.