וייטנאם: הערעור נדחה וטייקונית הנדל"ן שהואשמה בהונאת ענק תוצא להורג
וייטנאם: הערעור נדחה וטייקונית הנדל"ן שהואשמה בהונאת ענק תוצא להורג
טרואונג מיי לאן הורשעה לאחר שהואשמה כי השתלטה על הבנק החמישי בגודלו במדינה, ובמשך שנים הוציאה הלוואות והעבירה כספים באמצעות רשת של חברות קש, בשווי כולל של 44 מיליארד דולר. בית המשפט איפשר לה עם זאת להחזיר 11 מיליארד דולר כדי להיחלץ מעונש המוות
טייקונית הנדל"ן הווייטנאמית טרואונג מיי לאן (Truong My Lan) תוצא להורג לאחר שהערעור שלה נדחה. היא הואשמה בתכנון הונאת הבנק הגדולה בעולם.
עם זאת, לפי החוק במדינה, טרואונג מיי לאן (68) עוד יכולה להמיר את עונש המוות במאסר עולם, זאת אם תשיב 75% מהכסף שגנבה. היא הורשעה באפריל לאחר שהואשמה כי השתלטה על בנק סייגון קומרשיאל, החמישי בגודלו במדינה, ובמשך עשר שנים הוציאה הלוואות והעבירה כספים באמצעות רשת של חברות קש, בשווי כולל של 44 מיליארד דולר. סעיף האישום החמור ביותר נגדה היה כי מעלה ב-12 מיליארד דולר מהסכום הזה, ובגינו נידונה לעונש מוות. לפיכך, בית המשפט קבע כי אם תשיב 11 מיליארד דולר, היא תוכל להמיר את עונש המוות במאסר עולם. אפשרות נוספת שנותרה לה היא לעתור לקבלת חנינה מנשיא המדינה.
טרואונג מיי לאן היא אחת הנשים הבודדות בווייטנאם שנידונו לעונש מוות בשל פשע של צווארון לבן. בתביעה טענו כי הפשעים שלה היו "עצומים וחסרי תקדים", וכי הבנק המרכזי בווייטנאם נאלץ להזרים 24 מיליארד דולר לבנק סייגון כדי למנוע טלטלה רחבה יותר בשוק. "הפעולות של הנאשמת השפיעו על אספקטים רבים בחברה, בשוק ההון ובכלכלה", טענו התובעים.
היא מסרה בהצהרה בבית המשפט כי היא מתביישת וכי היא עסוקה רק במציאת דרכים להשיב את הכסף שגנבה. אולם, יותר מאלף נכסים שלה הוחרמו על ידי הרשויות, מה שמקשה על המאמצים לגיוס ההון.
היא החלה את הקריירה שלה כמוכרת מוצרי קוסמטיקה בדוכן ביחד עם אמא שלה. לאחר שהמפלגה הקומוניסטית השיקה רפורמה כלכלית ב-1986 היא החלה לרכוש אדמות ונכסים, ובשנות ה-90 כבר החזיקה בפורטפוליו נרחב של מלונות ומסעדות. באפריל כשהורשעה היא שימשה כיו"ר חברת הנדל"ן Van Thinh Phat Group.. היא הפכה לסמל לקמפיין נגד שחיתות שיזם מזכ"ל המפלגה הקומוניסטית נגוין פו טרונג. מלבד עונש המוות שלה, הורשעו בהונאה גם בעלה של טרואונג מייל לאן ואחייניתה ונידונו לעונשי מאסר.