ארה"ב מתקשה לתמרן בין 3 זירות בעולם: נושאת המטוסים לינקולן עוזבת את המזה"ת
ארה"ב מתקשה לתמרן בין 3 זירות בעולם: נושאת המטוסים לינקולן עוזבת את המזה"ת
לאחר עזיבתה של לינקולן, שנשלחה לכאן כדי לסייע לבלום את איראן ושלוחותיה, יסתמכו בפנטגון על שילוב של משחתות, מפציצי 52-B ומטוסי קרב שבסיסם ביבשה; בכירים בצבא ארה"ב הודו כי הם מתקשים לתמרן בין המזה"ת, אוקראינה וטייוואן, ולכן יפרסו את כוחותיהם בעולם מחדש
המשבר המתמשך במזה"ת מתחיל לפגוע במשאבי הפנטגון, כפי שבא לידי ביטוי בהחלטה להוציא מהאזור את נושאת המטוסים האמריקאית, אברהם לינקולן, כך לפי דיווח בוושינגטון פוסט.
נושאת המטוסים נשלחה לכאן כדי לסייע לבלום את המתיחות המסלימה מול איראן והשלוחות שלה. מאז פרצה המלחמה לפני יותר משנה דאגו בממשל האמריקאי לשמור על נושאת מטוסים אחת ולעיתים אפילו שתיים באזור.
לאחר עזיבתה של לינקולן כבר בימים הקרובים יסתמכו במשרד ההגנה האמריקאי על שילוב של כוחות אחרים, ביניהם משחתות, מפציצי 52-B ומטוסי קרב שבסיסם ביבשה, וזאת עבור המשימה היקרה של שמירה על הנתיבים הימיים ממזרח הים התיכון ועד למפרץ הפרסי.
דובר הפנטגון פטריק ריידר אמר בתדרוך לעיתונאים כי פריסת הכוחות החדשה "תספק יכולות משמעותיות בהתאם למה שאנחנו עושים במזה"ת" מאז פרץ המשבר. עם זאת, השינוי יוצא לדרך בעוד בפנטגון מתמודדים עם מחסור בתחמושת וכלי נשק ששימשו עד כה נגד החות'ים.
בכירים בצבא האמריקאי הודו גם כי הם מתקשים להפיץ מספיק מערכות הגנה אווירית להגן על נכסים ובנות ברית במזרח אירופה מפני התוקפנות הרוסית, וכן במזה"ת. אנליסטים הביעו חשש גם כי המחסור הזה יקשה על ארה"ב להגן על טייוואן במקרה של פלישה סינית.
כשהמלחמה בעזה רק פרצה בפנטגון מיהרו לחזק את הנוכחות הצבאית של ארה"ב במזרח התיכון, והעבירו עשרות אלפי חיילים לאזור וכן מטוסי קרב ומערכות הגנה אווירית, וזאת על מנת לאיים על איראן לא להרחיב את המלחמה. אולם, לפי הדיווח בוושינגטון פוסט, התמשכות המשבר מקשה על מאמצי ארה"ב.
לפי בדיקה שערך מכון ווטסון ליחסים בינלאומיים וציבוריים באוניברסיטת בראון, בשנה האחרונה ארה"ב הוציאה 22.7 מיליארד דולר על סיוע צבאי לישראל ולפעילות שלה באזור. אם כי, מחברי המחקר ציינו שמדובר בהערכת מחיר "שמרנית" שלא כוללת סיוע ביטחוני נוסף שהועבר גם לסעודיה ולמצרים.
לפי המחקר, יותר מ-4.8 מיליארד דולר הוקצו להגדלת פעילויות התקיפה וההגנה בים האדום ובמפרץ עדן. "חיל הים האמריקאי מיירט כטב"מים וטילים של החות'ים על בסיס יומיומי כמעט", טענו מחברי המחקר, וציינו כי זה הקמפיין הצבאי המתמשך ביותר מצד כוחות אמריקאים מאז ההפצצות נגד דאע"ש.
הבעיה היא שבנוסף להסלמה במזה"ת, ארה"ב גם מתמודדת עם המלחמה באוקראינה והצורך לשמור על תחמושת למקרה של מתיחות עם סין.
לדבריה של בקה וואסר, חוקרת בכירה בתוכנית הביטחון במרכז לביטחון אמריקאי חדש, נראה שהחות'ים פתחו ב"מתקפת עלויות" שנועדה לשחוק את ארה"ב עד שתיאלץ לשנות את המדיניות שלה או לסגת. היא ציינה את השימוש הנרחב של חיל הים האמריקאי בטילי שיוט מסוג טומהוק וטילי קרקע – אוויר, נגד התקפות החות'ים בים האדום.