סגור
חנות של חברת קוסמטיקה ובשמים ל'וקסיטאן בעיירה צוג בשווייץ L'Occitane
חנות של חברת הקוסמטיקה ל'אוקסיטן בעיירה צוג בשווייץ. 3,000 סניפים ב-90 מדינות (צילום: REUTERS/Arnd Wiegmann)

בלקסטון קרובה לרכישת רשת הקוסמטיקה ל'אוקסיטן

לפי דיווח בבלומברג, ענקית ניהול הנכסים מנהלת דיונים מתקדמים מול בעל השליטה ברשת הצרפתית, ריינהולד גייגר, על עסקה שתהפוך אותה לפרטית. לפי מקורבים, ההכרזה הרשמית צפויה כבר בימים הקרובים

בלקסטון קרובה לרכישת רשת חנויות הטיפוח והקוסמטיקה ל'אוקסיטן מבעל השליטה ריינהולד גייגר, בעסקה שתהפוך את החברה לפרטית, כך לפי דיווח בבלומברג המתבסס על אנשים המעורים בנושא, שביקשו להישאר בעילום שם. לדבריהם, ענקית ניהול הנכסים עשויה לספק מימון לחובות במסגרת העסקה, והודעה רשמית בנושא צפויה כבר בימים הקרובים. בעקבות זאת, המסחר במניות ל'אוקסיטן הופסק היום (ג') בהונג קונג.
עם זאת, המקורבים ציינו כי אף שהדיונים נמצאים בשלבים מתקדמים, עדיין יש אפשרות לדחייה או לכך שהעסקה לא תצא בסופו של דבר לפועל. מבלקסטון סרבו להגיב, בעוד שבל'אוקסיטן לא ענו על בקשה לתגובה.
בבלומברג דיווחו כבר בפברואר כי בלקסטון שוקלת להגיש הצעת רכש לל'אוקסיטן ואף ערכה בדיקת נאותות ראשונית. לחברה, הנסחרת בבורסת הונג קונג כבר 14 שנה, יש שווי שוק של סביבות 43.6 מיליארד דולר הונג קונגי (5.6 מיליארד דולר). גייגר מחזיק ביותר מ-70% מהחברה, כך לפי מסמכים שהוגשו לרשות ני"ע. בספטמבר הוא פסק נגד עזקה להפוך את החברה לפרטית, החלטה שהובילה לצניחה במניות.
ל'אוקסיטן נוסדה ב-1976 בידי אוליבייה באוסאן הצרפתי, שהחל לייצר בפרובנס שמנים מצמחים כמו לוונדר ולמכור אותם בשווקים מקומיים. גייגר האוסטרי הפך לבעל מניות ב-1994, ופעל להרחבת הפעילות ברחבי העולם. גייגר אף העביר את החברה לאסיה בטענה למוסר עבודה גבוה באזור. ל'אוקסיטן הונפקה בהונג קונג ב-2010 וכיום יש לה שמונה מותגים והיא מפעילה כ-3,000 סניפים ב-90 מדינות, כולל ישראל.
על אף ההתמקדות של גייגר באסיה, היבשת אחראית רק לשליש מהכנסות החברה. יתרה מכך, בסין מתמודדת ל'אקוסיטן עם שוק תחרותי במיוחד. בשנה שעברה עקפה ארה"ב את סין והפכה לשוק הגדול ביותר של החברה. עם זאת, עבור השנה הפיסקאלית שהסתיימה במרץ 2023 דיווחה ל'אוקסיטן על צניחה של 51% ברווח לעומת שנה קודם לכן, כשבששת החודשים עד ספטמבר הרווח ירד ב-38%.
הרכישה הפוטנציאלית בידי בלקסטון משקפת את ההתעניינות המתמשכת בסקטור טיפוח העור היוקרתי, ועשויה לסמל את מהלך אסטרטגי מצד הפרייבט אקוויטי לחזק את הפורטפוליו שלה בתעשייה. במקביל, אתמול (ב') פורסם כי היא רכשה את AIR Communities, הבעלים של בנייני מגורים בעסקה המוערכת ב-10 מיליארד דולר. הנכסים נמצאים בעיקר בערים כמו מיאמי, לוס אנג'לס ובוסטון ובלקסטון מתכוונת להשקיע 400 מיליו דולר נוספים לשיפור הנכסים.