סגור
משבר אקלים

האפיפיור מתגייס למאבק במשבר האקלים: קורא לפעולה רדיקלית

במסר ששודר בתאגיד השידור הבריטי, קורא פרנציסקוס למנהיגי העולם שייוועדו בשבוע הבא בסקוטלנד להציע "תקווה קונקרטית" לדורות הבאים ו"לא להחמיץ הזדמנויות". היום נפגש האפיפיור עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן

האפיפיור פרנציסקוס קרא היום (ו') למנהיגי העולם שייפגשו בשבוע הבא בוועידת האקלים של האו"ם בגלזגו לספק "תגובות אפקטיביות" למצב החירום הסביבתי ולהציע "תקווה קונקרטית" לדורות הבאים. את הדברים אמר האפיפיור במסר ששודר ב-BBC, שעות ספורות לפני שנפגש בוותיקן עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן.


בדברו מהוותיקן לרדיו 4 של ה-BBC, האפיפיור דיבר על משברים גדולים שפוקדים את העולם כמו מגפת הקורונה, שינויי האקלים והקשיים הכלכליים, והפציר במנהיגי העולם להגיב אליהם עם חזון ועם החלטות רדיקליות, כדי "לא להחמיץ הזדמנויות" שהאתגרים הנוכחיים מציבים בפני האנושות, כדבריו. "אנו יכולים להתמודד עם המשברים הללו על ידי נסיגה לתוך בידוד, פרוטקציוניזם וניצול", אמר האפיפיור, "או שנוכל לראות בהם סיכוי אמיתי לשינוי".


פרנציסקוס דיבר על הצורך ב"תחושה מחודשת של אחריות משותפת לעולמנו", והוסיף כי "כל אחד מאיתנו - מי שלא יהיה ובכל מקום שבו אנו נמצאים - יכול למלא תפקיד משלו בשינוי התגובה הקולקטיבית שלנו לאיום חסר התקדים של שינויי האקלים והפגיעה בבית המשותף שלנו". האפיפיור נפגש היום כאמור עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בוותיקן, כאשר על הפרק בפגישתם נושאים כמו משבר האקלים, העוני בעולם ומגפת הקורונה. "לא דיברנו על נושא ההפלות", אמר ביידן לאחר הפגישה ל-סוכנות הידיעות AP.
1 צפייה בגלריה
האפיפיור פרנציסקוס ו נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ב פגישה בוותיקן
האפיפיור פרנציסקוס ו נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ב פגישה בוותיקן
האפיפיור פרנציסקוס ונשיא ארה"ב ג'ו ביידן היום בפגישה בוותיקן
(צילום: איי פי)

המסר הנוכחי של האפיפיור הוא המשך ישיר למסרים שלו בעבר בנושא. פרנציסקוס התייחס בעבר לעתים קרובות למשבר האקלים בנאומיו. ב-2015, למשל, פרסם מסמך אפיפיורי בשם Laudato Si, המתמקד בנושא. בטקסט, שכותרתו "על טיפול בביתנו המשותף", הוא הפציר לעצור את ההרס הסביבתי, הדגיש את הצורך בנקיטת אמצעים שיקלו עליו, ואמר באופן חד-משמעי כי שינויי האקלים הם ברובם מעשה ידי אדם. המסר יצא אז לפני ועידת האקלים בפריז בשנת 2015. שש שנים לאחר אותה פסגה היסטורית, מנהיגי העולם עתידים להיפגש כאמור לפסגה נוספת גורלית בגלזגו, סקוטלנד, כאשר שינויי האקלים שוב על הפרק.