הסינים מעדיפים כלבים על ילדים וצפויים להוציא עשרות מיליארדים על חיות בית
הסינים מעדיפים כלבים על ילדים וצפויים להוציא עשרות מיליארדים על חיות בית
בנק ההשקעות גולדמן זאקס הציג תחזית מקיפה לשוק חיות המחמד הסיני ששווה 30 מיליארד דולר, וחוזה צמיחה שנתית בשיעור של 19% בהוצאות על מזון בע"ח עד 2030. הסיבות: בשל הלחץ הכלכלי הגדול וגידול בשיעור הרווקים, צעירים יעדיפו חיות על משפחה, ושינוי הרגלי האכילה של חיות מחמד
האנליסטים בגולדמן זאקס ממליצים למשקיעים להמר על שוק חיות המחמד בסין, ששוויו עומד על 30 מיליארד דולר. זאת מתוך הנחה שהדור הצעיר והעירוני במדינה יעדיף לגדל חתולים וכלבים, על פני ילדים.
בנק ההשקעות האמריקאי הציג את התחזית שלו לשוק חיות המחמד הסיני, בדו"ח באורך 104 עמודים שחוזה צמיחה שנתית בשיעור של 19% בהוצאות על מזון עד 2030, שכן גם התפריט של חיות המחמד הסיניות צפוי לעבור שינוי משאריות, לאוכל ארוז וייעודי.
הדו"ח חוזה שינוי מהותי בשוק חיות המחמד בעשור הקרוב והתעשייה תתרחב כדי לעמוד בדרישות של הרווקים והקשישים. לפי גולדמן, שתי הקבוצות הדמוגרפיות הללו הן בעלות קורולציה גבוהה עם הוצאות גבוהות יותר לבעל חיים מאשר במדינות אחרות בעולם. עם זאת, התחזית לגידול באוכלוסיית הרווקים הסינית היא בניגוד לשאיפות של הממשלה, שפועלת להעלאת שיעור הילודה במדינה.
שיעור ילודה בין הנמוכים בעולם
על רקע הלחץ הכלכלי הגבוה, בני דור המילניום הסיניים מנפצים מסורות ותיקות וטאבו תרבותי ומשפחתי, ומספר גדל והולך של צעירים נמנעים מחתונה והבאת ילדים.
המגמות הללו מתגברות על אף מאמצי הממשלה, שכוללים הצעת תמריצים לנשים כדי שילדו יותר ילדים ובכך יבלמו ירידה חדה בשיעור הילודה הארצי שעומד על 1.3 לידות לאישה, ונחשב אחד הנמוכים בעולם.
לפי התחזיות הרשמיות, מספר האנשים שמתגוררים לבד בסין יטפס בשנה הבאה ל-92 מיליון, נתון שנובע גם מעלייה בשיעור המתגרשים במקביל בעלייה ברווקים. לפי גולדמן, יותר משליש מבעלי החתולים והכלבים בסין הם רווקים. התחזית של גולדמן מבוססת בין השאר על עלייה בהכנסות וההשפעה שהייתה לגורמים מאקרו כלכליים זהים על ההוצאות על חיות המחמד במדינות אחרות.
בדו"ח מציינים כי על אף מספר גבוה של חיות מחמד, תעשיית הטיפוח והטיפול של חיות המחמד נמצאת רק בשלביה הראשונים. לפי הנתונים בשנה שעברה 17.6% ממשקי הבית הסיניים היו הבעלים של כלב ו-14.5% של חתול, זאת בהשוואה ל-40% עם כלב ו-35% עם חתול בארה"ב.
בהתבסס על מחקר שפרסמו ב- Pet Fair Asia and Doumin.com בגולדמן טוענים ששווי תעשיית חיות המחמד בסין עמד על 30 מיליארד דולר ב-2020, זאת בהשוואה לשווי של 104 מיליארד דולר בארה"ב ועל אף שאוכלוסיית החתולים והכלבים בסין גדולה יותר. שיעור משקי הבית שבבעלותם חיית מחמד וההוצאה לחיה מייצגים את הסיבות העיקריות לפער הזה, כך לפי הדו"ח של גולדמן.
ארה"ב תישאר בראש עם הוצאות על תזונת חיות מחמד
ההוצאה השנתית לחיה בערים הגדולות של סין תטפס עד 2030 מעל לרמות של 2020 במרבית המדינות המפותחות. יתרה מכך, ב-2030 ההוצאה השנתית בערים הגדולות על כל כלב תהיה גבוהה מאשר בבריטניה וביפן, כך שארה"ב תישאר המדינה עם המחויבותה גדולה ביותר לתזונת הכלבים.
בניסיון להשביע את התאבון של תעשיית המזון לחיות הצומחת בסין, חברות מקומיות מעוניינות לרכוש חברות מזון זרות. כך למשל, חברת הפרייבט אקוויטי FountainVest Partners רכשה החודש את Ziwi בעסקה שהעניקה לחברה הניו זילנדית שווי של 1.1 מיליארד דולר.