לקראת חג המולד - שביתות בסטארבקס ובאמזון בארה"ב
לקראת חג המולד - שביתות בסטארבקס ובאמזון בארה"ב
הבריסטות בסניפי סטארבקס בלוס אנג'לס, שיקגו וסיאטל הודיעו על שביתה של חמישה ימים על רקע מחלוקות על השכר והמשמרות. באמזון מתוכננת שביתה בשבעה מחסנים בניו יורק, אטלנטה וסן פרנסיסקו באחד השבועות העמוסים בשנה, בשל טענה ליחס לא הוגן
ימים ספורים לפני ערב חג המולד - עובדים בסטארבקס ובאמזון בארצות הברית הודיעו על שביתות, במחאה על תנאי העבודה והשכר.
איגוד העובדים בסטארבקס הודיע כי הבריסטות בסניפים בלוס אנג'לס, שיקגו וסיאטל יפתחו היום (ו') בשביתה של חמישה ימים, זאת על רקע מחלוקות בנוגע לשכר ולמשמרות, כך לפי דיווח ברויטרס.
האיגוד, Workers United, המייצג מעל 10 אלף עובדים ב-525 סניפים ברחבי ארה"ב, מסר ביום חמישי כי יסלימו את צעדי המחאה בכל יום כך שהשביתה עלולה להגיע ל"מאות סניפים" ברחבי המדינה עד חג המולד.
מהנהלת ענקית הקפה נמסר כי הם מוכנים להמשיך במו"מ, וטענו כי נציגי האיגוד סיימו באופן פתאומי את הדיונים שנערכו השבוע. המו"מ בין שני הצדדים נמשך כבר מאז אפריל. "אחרי כל מה שאמרו בסטארבקס על כמה הם מעריכים את העובדים במערכת, אנחנו מסרבים לקבל שתהיה השקעה אפסית באופן מיידי במשכורות הבריסטות, ושאין פתרון למאות התלונות על תנאי עבודה לא הוגנים", מסרה לין פוקס, נשיאת האיגוד.
העובדים והאיגוד הגישו נגד סטארבקס מאות תלונות למועצת יחסי העבודה הארצית (NLRB), שבהן האשימו את החברה בהתנהלות לא הוגנת כולל פיטורי עובדים התומכים בהקמת איגודים וסגירת סניפים שבהם החלה התארגנות של העובדים. בסטארבקס דחו את האשמות וטענו כי הם מכבדים את הזכויות של עובדים שבוחרים להתאגד.
השביתה מגיעה בתזמון לא טוב לסטארבקס, לאחר שהחברה רשמה ירידה במכירות במשך שלושה רבעונים רצופים - תקופת הירידות הארוכה ביותר מזה שנים. הסיבות לירידה כוללות את סכסוכי העבודה וכן חרם צרכנים בחלק מהשווקים בשל המלחמה בעזה. לנוכח הקשיים באוגוסט מונה מנכ"ל חדש, בריאן ניקול לשעבר מנכ"ל רשת המזון המהיר צ'יפוטלה.
שביתה גם במחסנים של אמזון
לקראת חג המולד שייחגג בשבוע הבא, מתוכננת שביתה גם בשבעה מחסנים של אמזון, בשל טענה ליחס לא הוגן. השביתה, באחד השבועות העמוסים ביותר של ענקית המסחר המקוון, תתקיים במחסנים בניו יורק, אטלנטה וסן פרנסיסקו. באיגוד מזהירים כי תהיה זו השביתה הגדולה ביותר נגד אמזון. עם זאת, מדובר באחוז קטן מתוך 800 אלף העובדים המועסקים על ידי החברה ביותר מ-600 מרכזי ליקוט ומחסנים ברחבי ארה"ב.
העובדים דורשים מאמזון להכיר בלחץ המוגזם שיוצרים היעדים שמציבים להם וההשפעה על הבריאות שלהם, כולל פציעות. אך בחברה טוענים שהם משלמים שכר גבוה ביחס לתעשייה ומשתמשים באוטומציה כדי להפחית את המשימות החוזרות על עצמן. "באמזון מתנהגים כאילו אין להם מכסות, אבל יש מערכת שלמה של יעדים ומכסות שגורמת לאנשים לדחוף מעבר ליכולות הפיזיות שלהם", התלונן ג'ורדן צורף, שעובד כשליח של אמזון באזור קווינס וברוקלין. "ככל שעושים יותר, כך מצפים שתמשיך ותעשה עוד".