אוהבים את זה SWICY? הטעם החדש שסוחף את האמריקאים
אוהבים את זה SWICY? הטעם החדש שסוחף את האמריקאים
הצרכנים האמריקאים מפגינים חיבה הולכת וגוברת לחריף, ומותגי המזון והמשקאות מחפשים דרכים לרכוב על הגל, כולל הוספת תיבול וחריפות למוצרים מתוקים. זהו Swicy - שילוב של Sweet ו-Spicy. בפברואר השיקה קולה לראשונה מזה שנים טעם חדש ומתובל, ובסטארבקס השיקו מהדורה מוגבלת של משקאות מיץ חריפים כמו פיטאיה מתובלת
החריף כובש את ארה"ב. החל מחטיפים מלוחים, פופקורן, המבורגרים ועד לגלידה, פיצה קפואה, אלכוהול, קפה ואפילו קוקה קולה, מגוון גדל והולך של מותגי מזון ומשקאות מוסיפים חריפות למוצרים שלהם. כן, גם אם מדובר במוצרים מתוקים בבסיסם.
"טרנד החריף פה כדי להישאר", הכריזה סאלי ליונס וויאט, יועצת לתעשיית המזון מחברת המחקר סירקאנה בריאיון ל-CNN. "בשנים האחרונות המוטו שלי הוא כמה שיותר חריף יותר טוב, וזה בגלל שהצרכנים נמשכים לזה" לדבריה, הצרכנים הצעירים – בני דור Z והדור הצעיר יותר אלפא - הם שהובילו את המגמה, אך כעת הצטרפו אליהם כמעט כל קבוצות הגיל, "שמאמצות את הטעמים הנועזים יותר".
הפופולריות של הטעמים החריפים גורמת לחברות לחפש דרכים להרחיב את הגל, כך יצא שהוספת החריף היא לא רק במוצרים המתבקשים, אלא מתפתח טרנד חדש אף יותר של שילוב בין המתוק והחריף או המתובל. הטרנד הזה כבר קיבל את הכינוי הקליט Swicy, המשלב בין מתוק (sweet) וחריף (spicy).
בפברואר הצטרפה ענקית המשקאות קוקה קולה למגמה, והשיקה טעם חדש, לראשונה מזה שנים. הטעם הנבחר היה: קוקה קולה מתובל (Coca-Cola Spiced). לפי החברה, סקרים שערכו מצאו נכונות גדולה יותר בקרב הצרכנים לנסות משקה מתובל ורצון למשקאות עם טעמים מודגשים וחזקים יותר. בקולה תיארו את המשקה החדש כשילוב בין הטעם הרגיל של הקולה עם טעמי פטל וחריפות.
חודשיים לאחר מכן השיקו בסטארבקס מהדורה מוגבלת של משקאות מתובלים על בסיס לימונדה בשלושה טעמים: פיטאיה מתובלת, אננס מתובל ותות מתובל. החריפות הושגה באמצעות הוספת תערובת של אבקת צ'ילי חריפה לתרכיזים. ברשת הקפה הודו כי ההשראה הייתה הפופולריות של ה-Swicy. בהתאם, לאחרונה השיקו מהדורה מוגבלת של משקאות עם דבש חריף - דבש שמוסיפים לו פלפל חריף ואבקת צ'ילי.
הפופולריות והמגוון של המוצרים מצביעים על כך שככל הנראה לא שמדובר באופנה חולפת. "לדעתי אנחנו נראה עוד הרבה יותר מוצרים מסוג זה", הדגישה ליונס וויאט. לפי הנתונים שאספו בחברת סירקאנה, המכירות של מוצרי מזון ומשקאות שהתיאור שלהם כולל את המילה "מתובל", עלו ב-9% לעומת שנה שעברה. יתרה מכך, 11% מבני 18-34 העידו שהם אוהבים טעמים חזקים ולא צפויים. לפיכך, ההערכה היא שהטעמים החריפים ימשיכו להשתלט על עוד מדפים בסופר כמו הקפואים ואפילו המעדניות והפיצריות. כך, בנסטלה השיקו בחודשים האחרונים מספר פיצות קפואות ומתובלות, ביניהן פיצה עם פפרוני, נקניקיות, פלפלים חריפים ובצל.
גם יריבתה של קולה, פפסיקו נהנית מהטרנד. בבעלותה מותג החטיפים והמשקאות Flamin’ Hot, ולפי החברה, הצרכנים בצפון אמריקה ביצעו השנה 400 מיליון ביקורים לחנויות כדי לרכוש את מוצרי המותג, עלייה של 31% מהשנה שעברה. בהתאם, בחברה הבטיחו כי ימשיכו לפתח מוצרים שיתאימו לחסידי החריף "בין אם הם מחפשים טעמים חזקים עם נגיעות של חריף או התקפה חזיתית של חריפות".
אחת הסיבות לטרנד היא העובדה שאוכלוסיית ארה"ב היא מגוונת מבחינה גזעית ואתנית, זאת בנוסף לגלובליזציה שפתחה את החברה לתרבויות שונות. "יש לדוגמה את הפופולריות של הדרמות והפופ הקוריאני. המעריצים רוצים לצרוך את התכנים אבל גם לטעום את הטעמים של קוריאה, מה שהוביל לעלייה בפופולריות של ממרח צ'ילי חריף קוריאני מסורתי בשם Gochujang, שמוסיפים אותו היום להכל ממנות ועד לחטיפים, משקאות וקינוחים", אמרה ג'ניפר קריבי מחברת המחקר WGSN.
חברת מחקרי השוק מינטל מצאה כי בארבע השנים האחרונות גברה ההתעניינות גם במטבחים הווייטנאמים והאפריקאים.
גורם נוסף שאחראי לפופולריות הגוברת של החריף והחריף–מתוק הוא המגפה. "במהלך המגפה והסגרים הנלווים, הצרכנים לא היו יכולים לטוס לטייל ושיוועו לטעום את המטבחים של מקומות מרוחקים", הוסיפה קריבי. "זאת בשילוב עם הביטחון הגובר שרבים הרגישו במטבח, הוביל לנכונות לטעום טעמים הרפתקניים יותר".
עם זאת, יש לקחת בחשבון שבלוטות הטעם שלנו משתנות ככל שמתבגרים. לכן, מובילי הטרנד הם הצעירים, אך ליונס וויאט ציינה כי כל הדורות נהנים מהמאכלים, רק בדרגות שונות.
"האמריקאים הפכו מוצרים כמו רוטב סרירצ'ה ודבש חריף למוצרי יסוד אהובים, כך שבהחלט יש תיאבון למאכלים מתובלים", סיכם וראצ'סבי סינג, אנליסט בתחום המזון במינטל. "זה נובע מהרצון לחקור מרכיבים ומטבחים לא מוכרים. ההתלהבות הזו היא לא טרנד חולף, היא תישאר איתנו".