סגור

הלחץ על הרווארד גובר: 1,600 בוגרים יהודים הודיעו על הקפאת תרומותיהם

התגובה של הנהלת האוניברסיטה למתקפה של ארגוני הסטודנטים הפרו פלסטיניים גרמה לבוגרים בולטים להפסיק את תרומותיהם למוסד; עתה מצטרף אליהם ארגון חדש של בוגרים יהודים שדורש ממנה לנקוט בצעדים מיידיים נגד גילויי האנטישמיות בקמפוס

הסערה שעוררה המלחמה בישראל בקמפוסי האוניברסיטאות בארה"ב מסרבת לגווע. החזית הנוכחית היא שוב הרווארד, שם יותר מ-1,600 בוגרים יהודים הודיעו כי יקפיאו את התרומות שלהם למוסד כל עוד ההנהלה לא נוקטת בצעדים מיידיים נגד גילויי האנטישמיות בקמפוס, כך לפי דיווח ב-CNN.
בוגרים בולטים כמו מייסד חברת פרשינג סקוור ביל אקמן ומנכ"ל ויקטוריה סיקרט לשעבר לסלי וקסנר כבר הזהירו כי הרווארד יתמודדו עם בריחה של תורמים אם לא ינקטו בצעדים כדי לתקן את הבעיות, וחלקם גם הפסיקו את תרומותיהם בפועל. כעת מדובר בקבוצה הגדולה ביותר של בוגרים המאיימים למשוך את התרומות שלהם.
האירוע בהרווארד החל עם הודעתם של כ-30 ארגוני סטודנטים פרו פלסטיניים באוניברסיטה, שהטילה את האחריות למלחמה על ישראל באופן בלעדי, בטענה שלא קרתה בחלל ריק. לטענתם, "משטר האפרטהייד הוא האשם הבלעדי". תגובת הרווארד, שהעניקה משקל דומה לישראל ולחמאס לפרוץ במלחמה קוממה את התורמים. תגובות דומות מצד הנהלות של אוניברסיטאות אחרות נענו גם הן בלחץ מצד תורמים שונים.
"מעולם לא חשבנו שבאוניברסיטת הרווארד ניאלץ להעלות את הטענה שטרור נגד אזרחים מחייב גינוי מיידי וחד משמעי", כתבו החברים באיגוד הבוגרים היהודים של הרווארד (HCJAA) במכתב פתוח לנשיאת המוסד קלודין גיי ולדיקן ראקש חוראנה, "מעולם לא חשבנו שניאלץ לטעון בעד הכרה באנושיות שלנו".
הארגון הוקם בחודש שעבר בעקבות התגובה השנויה במחלוקת של האוניברסיטה למתקפת חמאס על ישראל בה נרצחו כ-1,400 ישראלים. לפי המארגנים, זהו ארגון הבוגרים היהודי הראשון בתולדות הרווארד. "יש לנו עכשיו ארגון של יותר מ-1,600 בוגרים שקוראים לביצוע רפורמות משמעותיות בקמפוס כדי להבטיח שכל הסטודנטים יהיו בטוחים", אמרה רבקה קלייר ברוקס, ממייסדות הארגון, "זוהי תנועה רחבה וגדלה של בוגרים מסקטורים ותעשיות מגוונות. כן, חלקם הם תורמים בעלי השפעה רבה וחלקם הם תורמים בקנה מידה נורמלי יותר, אך אנחנו מדברים בקול אחד מאוחד בתגובה למתרחש".
נשיאת הרווארד פרסמה ביום חמישי מסר לכלל הקהילה: "אנחנו דוחים את כל סוגי השנאה ואנחנו מחויבים להתמודד איתם. הרשו לי לחזור על מה שאני ובכירים נוספים כבר אמרנו: לאנטישמיות אין שום מקום בהרווארד". עוד הוסיפה כי יישמו תוכנית הכשרה וחינוך לסטודנטים, לצוות ולסגל על אנטישמיות.
האיום בביטול תרומות הוא משמעותי, זאת מכיוון שהן מקור ההכנסה הגדול ביותר בהרווארד. בשנה שעברה ייצגו התרומות 45% מכלל ההכנסה של המוסד בגובה 5.8 מיליארד דולר. התרומות היוו גם 9% מהתקציב התפעולי של האוניברסיטה.