קנדה: כוחות צבא גויסו לסייע בכיבוי השריפות; "סוף-סוף מרגישים שאנחנו מתקדמים"
קנדה: כוחות צבא גויסו לסייע בכיבוי השריפות; "סוף-סוף מרגישים שאנחנו מתקדמים"
כוחות צבא נפרסו כדי לסייע בכיבוי השריפות בבריטיש קולומביה; בשבוע שעבר הוכרז באזור מצב חירום ו-35 אלף איש פונו; לפחות ארבעה כבאים נהרגו עד כה
קנדה שלחה כוחות צבא לטפל בשריפות המתפשטות במהירות בבריטיש קולומביה, כך לדברי ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו. המחוז המערבי מתמודד עם דלקות שהביאו להוראות פינוי ליותר מ-35 אלף איש. בריטיש קולומביה הכריזה על מצב חירום והטילה איסור על טיולים ונסיעות לא חיוניות לאזור כדי לשחרר מקומות לינה לתושבים המפונים ולכבאים. מפעילי רחפנים וצלמים אחרים המנסים לצלם תמונות של השריפות נקראו להתרחק מעובדי ההצלה.
מפקד הכיבוי של ווסט קלונה, ג'ייסון ברולונד, אמר שהוא מתחיל לראות תקווה לאחר שנאבק בשריפות בארבעת הימים האחרונים. לדבריו, התנאים השתפרו וסייעו לכבאים לעצור את הלהבות שאיימו על העיר המונה 150 אלף תושבים.
"סוף-סוף אנחנו מרגישים שאנחנו מתקדמים ולא נעים אחורה, וזו הרגשה נהדרת", אמר ברולונד ל-Canadian Broadcasting Corp. עם זאת הוא הזהיר מפני ימים קשים בפתח כדי להשתלט על השריפה באזור מקדוגל קריק. טרודו הוסיף בציוץ כי הממשלה הפדרלית תציע תמיכה של הצבא הקנדי כדי לעזור בפינוי, בהיערכות ובמשימות לוגיסטיות אחרות שתבקש קולומביה הבריטית.
שריפות יער אינן נדירות בקנדה, אך התפשטות השריפות והשיבושים הם החמורים ביותר עד כה, ולפי מומחים זוהי תוצאה של שינויי האקלים. שריפות אחרות, המלוות בבצורת קשה, דווחו קרוב יותר לגבול ארה"ב ובצפון מערב האוקיינוס השקט של ארה"ב. ממש מעבר לגבול הקנדי, במדינת וושינגטון, כבאים נאבקו בשתי שריפות גדולות אשר השחירו יחד יותר מ-20,000 דונם של יער והרסו יותר מ-100 מבנים.
בקנדה הורו גורמי השלטון לתושבים באזורי הדלקה לפנות מיד את המקום כדי להציל את חייהם ולא לסכן את חיי הכבאים. גורמים רשמיים לא נתנו הערכות למספר הכולל של בניינים שנהרסו. סרטונים ותמונות ברשתות החברתיות הראו מבנים וכלי רכב הרוסים ולהבות ענק המאכלות את העצים.
צינור הטרנס מאונטיין שבבעלות ממשלת קנדה ופרויקט ההרחבה שלו, העובר לחוף האוקיינוס השקט דרך בריטיש קולומביה, לא הושפע מהשריפות, אמר דובר החברה ביום ראשון. "צינורות תת-קרקעיים מוטמנים בדרך כלל כמה מטרים מתחת לפני השטח ומוגנים מפני אש על ידי האדמה והתנועה המתמדת של הנוזל העובר בצינור", הוסיף הדובר.
השריפות רוקנו את המשאבים המקומיים ומשכו סיוע ממשלתי פדרלי ותמיכה נוספת מ-13 מדינות. לפחות ארבעה כבאים נהרגו עד כה. כ-140,000 קמ"ר של אדמה, בערך בגודל של מדינת ניו יורק, נחרכו מהאש ברחבי הארץ. אובך העשן משתרע עד לחוף המזרחי של ארה"ב. גורמים ממשלתיים מעריכים כי ייתכן שהשריפות יימשכו עד הסתיו עקב תנאי הבצורת. כ-2,000 ק"מ צפונה יצאה השריפה מכלל שליטה בילונייף, עיר הבירה של הטריטוריות הצפון-מערביות, וגרמה בשבוע שעבר לפינוי של כמעט כל 20,000 תושביה. גורמים רשמיים אמרו כי עד סוף השבוע, עם קצת גשם וטמפרטורות קרירות, השריפה תאט את התקדמותה.
בבריטיש קולומביה נסגר הכביש המהיר טרנס קנדה, כ-400 ק"מ צפונית-מזרחית לוונקובר. הכביש המהיר הוא העורק הראשי ממזרח למערב המשמש אלפי נהגים הנוסעים לוונקובר, הנמל העמוס ביותר במדינה. קיפ לומקוויסט, העובד בחנות מתנות בקרייגלאצ'י, נקודת תיירות על הכביש המהיר, סיפר שהוא ראה הרס רב במהלך השבוע האחרון. "זה היה מטורף. לא יכולנו לראות את הגבעות, ההרים, העצים, שום דבר, במשך יומיים וחצי", אמר לומקוויסט.