סגור
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן מכריז על איסור יבוא נפט מרוסיה
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. מלחמה על המדיניות הפיסקאלית (גטי)

נאום מצב האומה: ביידן יקרא לקונגרס להכפיל פי 4 את המס על רכישה חוזרת של מניות

נשיא ארה"ב יבקש בנאום המסורתי הלילה להחיות את תוכניתו למיסוי העשירים. הוא צפוי להיתקל בקשיים רבים בתקופה בה בית הנבחרים עבר לשליטת הרפובליקנים

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן יישא הלילה את נאום מצב האומה המסורתי, ובכוונתו לנצל את הבמה כדי להחיות את תוכניתו למסות את העשירים. כמו כן, הוא יקרא לקונגרס להכפיל פי 4 את המס על רכישה חוזרת של מניות, כך לפי דיווח בפייננשל טיימס.
מהבית הלבן נמסר כי הנשיא ישבח בנאומו את החוזק של שוק העבודה ואת מאמציו להורדת האינפלציה, ובמקביל הוא יקרא לנקיטת צעדים להורדת הגירעון "באמצעות יישום רפורמות נוספטת להבטיח שהעשירים ביותר והתאגידים הגדולים משלמים את חלקם ההוגן".
עם זאת, עד כה ניסיונותיו של ביידן להטיל מסים גבוהים יותר על משקי בית עם הכנסות גבוהות ועל החברות הגדולות נתקלו בהצלחה מוגבלת בלבד, וזאת בתקופה שבה הדמוקרטים שלטו בקונגרס, כך שכעת הוא צפוי להיתקל בהתנגדות גדולה יותר בבית הנבחרים שבשליטת הרפובליקנים.
המדיניות הפיסקאלית צפויה להפוך לשדה קרב פוליטי חשוב בחודשים הבאים, במהלכם יצטרך ביידן להגיע להסכמה עם הרפובליקנים על העלאת תקרת החוב כדי להימנע מחדלות פירעון. הרפובליקנים קרוב לוודאי שידרשו קיצוצים משמעותיים בהוצאות הממשל, אך ביידן מעוניין לממן את ההוצאות על ידי העלאת המסים על העשירים והחברות הגדולות.
ההצעה החדשה ביותר שביידן צפוי לחשוף בנאומו היא הכפלה פי 4 של המס הקיים בשיעור של 1% על רכישה חוזרת של מניות. בממשל העבירו ביקורת השנה על חברות, בראשן חברות נפט, שפעלו להחזיר כסף לבעלי מניות באמצעות תוכניות רכישה חוזרת של מניות במקום להשקיע את הרווחים בחזרה בקהילה או כדי לתגמל את העובדים.
ההצעה הזו וכן הצעות נוספות כולל העלאת המס על העשירים הן חלק ממאמציו של ביידן להגן על המדיניות הכלכלית שלו, שאמנם הובילה לחיזוק שוק העבודה אך גם לאינפלציה גבוהה. לפי סקרי דעת הקהל, האמריקאים אינם מרוצים מאופן ההתמודדות שלו עם הבעיות הכלכליות.
ביידן צפוי לקדם בנאומו גם את הסובסידיות שהעניק הממשל לפרוייקטים של תשתיות, ייצור מתקדם ואנרגיה ירוקה. "עודדנו השקעות פרטיות של יותר מ-700 מיליארד דולר בייצור, תשתיות ואנרגיה מיותר מ-200 חברות בכל 50 המדינות", נמסר מהבית הלבן.