"סכנה חסרת תקדים לאנושות": "שעון יום הדין" הוזז 10 שניות קדימה
"סכנה חסרת תקדים לאנושות": "שעון יום הדין" הוזז 10 שניות קדימה
השעון, שמנסה לאמוד עד כמה האנושות קרובה להשמדתה, מכוון כעת על 90 שניות לפני חצות - השעה שמייצגת את הרגע שבו יהפוך כדור הארץ לבלתי ראוי למגורים עבור האנושות
שעון יום הדין אינו שעון רגיל, הוא נוצר בשנת 1947 עלי ידי ביטאון "מדעני האטום", ומנסה לאמוד עד כמה האנושות קרובה להשמדתה. אתמול (ג') היה השעון מכוון על 90 שניות לפני חצות, השעה הקרובה ביותר לחצות שהייתה אי פעם על פי הביטאון. שעת חצות מייצגת את הרגע שבו יהפוך כדור הארץ לבלתי ראוי למגורים עבור האנושות. בשנים 2020-2022 היה השעון מכוון על 100 שניות לפני חצות.
לפי הביטאון, השעון אינו מודד איומים קיימים, אלא מעורר שיחות על נושאים מדעיים קשים, כמו שינויי האקלים. ההחלטה להזיז את השעון 10 שניות קדימה נובעת בעיקר מהפלישה של רוסיה לאוקראינה והסיכון המוגבר להסלמה גרעינית, נכתב בהודעת הביטאון לעיתונות. גורמים משפיעים נוספים הם משבר האקלים המתמשך וסיכונים גוברים לאיומים ביולוגיים כמו קוביד-19.
"אנו חיים בתקופה של סכנה חסרת תקדים לאנושות ושעון יום הדין משקף זאת", אמרה רייצ'ל ברונסון, מנכ"לית הביטאון. "המומחים שלנו לא קיבלו את ההחלטה הזו בקלות ראש. לממשלת ארה"ב, לבעלות הברית של נאט"ו ולאוקראינה יש ערוצי דיאלוג רבים, ואנו קוראים למנהיגים למצות את כל האפשרויות ולהחזיר את השעון לאחור".
ביטאון מדעני האטום נוסד ע"י קבוצה של מדעני אטום שעבדו על פרויקט מנהטן, שם הקוד לפיתוח פצצת האטום במלחמת העולם השנייה. במקור, נוצר שעון יום הדין כדי למדוד איומים גרעיניים, אך ב-2007 החליט הביטאון לכלול את שינויי האקלים בחישוביו.