בניו יורק שוקלים לשכן פליטים באוהלים בסנטרל פארק
בניו יורק שוקלים לשכן פליטים באוהלים בסנטרל פארק
יותר מ-95 אלף פליטים הגיעו לעיר ב-15 החודשים האחרונים ומקלטי הסיוע מלאים, לפיכך בוחנים בעירייה כ-3,000 אתרים פוטנציאליים לשיכון המהגרים, ביניהם סנטרל פארק ופרוספקט פארק בברוקלין. ראש העיר אריק אדמס מבקר את ממשל ביידן בשל היעדר סיוע פיננסי
בניו יורק שוקלים לשכן מהגרים בסנטרל פארק ובפרוספקט פארק שבברוקלין, זאת כחלק מתוכנית למצוא אתרים חדשים עבור מעל 95 אלף מבקשי מקלט שהגיעו לעיר ב-15 החודשים האחרונים.
"כל האפשרויות נמצאות על השולחן", אמרה סגנית ראש העיר לענייני בריאות ויחסי אנוש אן וויליאמס – איסום. במסיבת עיתונאים שערכה אתמול (ד') הוסיפה כי העירייה בוחנת כ-3,000 אתרים פוטנציאליים.
לפי דיווח באתר Gothamist, בעיר שוקלים להקים אוהלים בשני הפארקים הגדולים. מיקום נוסף שנבדק הוא האי רנדל.
עם זאת, וויליאמס – איסום לא סיפקה פרטים לגבי התוכנית כמו לוח זמנים מתוכנן. היא גם לא ענתה ישירות על השאלה מי השותפים לתוכנית לשכן את הפליטים בפארקים. מזכר פנימי שהגיע לידי CNN מוקדם יותר השנה כלל אפשרויות נוספות כמו ה-YMCA בברוקלין, הקמפוס של יורק קולג' והחניון של סיטי פילד בקווינס.
מיקום הפליטים במבנים ארעיים בסנטרל פארק יעזור למשוך תשומת לב תקשורתית למשבר, שמעסיק את העירייה בראשותו של אריק אדמס כבר מספר חודשים. השבוע דווח כי אנשים רבים ישנו במדרכות מחוץ למלון רוזוולט במנהטן, שהפך למרכז קליטה בהמתנה לקבלת סיוע ודיור. אדמס אף העביר ביקורת על ממשל ביידן שלטענתו לא מספק לעיר סיוע לוגיסטי או פיננסי משמעותי לפתירת המשבר. עם זאת, וויליאמס – איסום הכחישה אתמול כי העירייה מאפשרת לאנשים לישון ברחבות כטקטיקה לאלץ את הממשל הפדרלי לסייע לעיר. לדבריה, אף אחד בעירייה "לא ישתמש באנשים כחלק מתכסיס".
נכון ל-30 ביולי, במקלטי הסיוע בעיר שהו 107,900 אנשים, מספר שיא שיותר מהוכפל מאז ינואר 2022, אז המספר הכולל של אנשים שישנו במקלטים בעיר עמד על 45 אלף. לפי הנתונים, 56,600 מהשוהים כיום במקלטים בעיר הם מהגרים. "כל כך קשה. במדינה שלי הייתי פרופסורית מפורסמת, היה לי בית, וזה היום הראשון שאין לי כלום", סיפרה ל-CBS ניוז נטליה סובוטינה שברחה מרוסיה ביחד עם בעלה מקסים. "אני לא יכולה לישון. המצב הזה לא בטוח לא לי ולא לו".
סנטרל פארק שימש רק לעיתים נדירות לאורך ההיסטוריה שלו כחלל ציבורי לשיכון אנשים במקרי חירום. במהלך השפל הגדול של סוף שנות ה-30 חסרי בית הקימו בפארק מאחז, ובזמן הקורונה הוקם בפארק בית חולים שדה לטיפול בנדבקים הרבים.