סגור

הדיילי טלגרף פרסם תמונת גופת תינוק שנרצח: "זה קרה"

העיתון הבריטי הקדיש את עמוד השער והכותרת הראשית באינטרנט לתמונה שפרסם משרד החוץ הישראלי - וצירף את הודעת המשרד כלשונה, שלפיה "זו התמונה הקשה ביותר שפרסמנו, הידיים רועדות - אבל כולם צריכים לדעת". נתניהו שוחח עם סונאק, תמיכה צבאית בריטית בדרך למזרח התיכו

עמוד השער של עיתון הדיילי טלגרף הבריטי, וכך גם הכותרת הראשית באתר האינטרנט שלו, הוקדשו באופן חריג לתמונת התינוק שנרצח בעוטף עזה - שפורסמה על-ידי משרד החוץ הישראלי, ועוררה זעזוע בעולם. הן בעמוד השער והן בכותרת הראשית הובאה כלשונה הודעת משרד החוץ שלפיה "זוהי התמונה הקשה ביותר שאי פעם פרסמנו. בזמן שאנחנו כותבים זאת, הידיים שלנו רועדות. אבל אנחנו צריכים שכל אחד ואחת מכם יידעו. זה קרה".
משרד החוץ פרסם את התמונה הקשה, שבה נראה תינוק בן יומו מכוסה בדם שנרצח על-ידי מחבלי חמאס, כשרק ראשו מטושטש. לצד זאת פורסמו שתי תמונות נוספות - של גופות תינוקות שנשרפו למוות. הטלגרף בחר לפרסם לקוראיו את התמונה של התינוק מכוסה בדם, אך לא את שתי התמונות הנוספות של גופות התינוקות שנשרפו למוות ופורסמו לאחר מכן.
1 צפייה בגלריה
שער הדיילי טלגרף מלחמה בעזה חרבות ברזל 13.10
שער הדיילי טלגרף מלחמה בעזה חרבות ברזל 13.10
שער הדיילי טלגרף
הבחירה החריגה של הטלגרף לפרסם את התמונה כמו שהיא לקוראיו מגיעה על רקע ניסיונות הטשטוש וההסתרה של מעשי הזוועות שביצעו מחבלי חמאס, לצד קונספירציות ברשתות שלפיהן הם לא טבחו בילדים. בעקבות זאת, ישראל הסירה את הכפפות בקרב ההסברה על דעת הקהל העולמית, והחליטה להפיץ את החומרים של הטבח בעוטף עזה בחשבונות רשמיים שלה ברשתות החברתיות, ולא רק דרך התקשורת הזרה כפי שנעשה עד כה.
במשרד החוץ נערכו דיונים בנושא ונבחנו הן השיקולים ההסברתיים והן השיקולים המדיניים, ובסופם התקבלה ההחלטה כי יש להדהד את מראות הזוועה בחשבונות הרשמיים. "מה שהיה הוא לא מה שיהיה. האירועים הצריכו את שינוי שיטת ההסברה", אמר אתמול ראש חטיבת הדיגיטל במשרד החוץ, דוד סרנגה.
בין התכנים שהחליטו במשרד החוץ להציג לעולם ניתן לראות גופות חרוכות שהוצתו על ידי המחבלים, את מחבלי חמאס מובילים בטנדר גופות של נשים בעודם יושבים עליהן, תמונות של עשרות גופות מוטלות על הקרקע לאחר התופת במסיבת הטבע, מחבלי חמאס יורים בכלבים ומבעירים בתי תושבים בעוטף ועוד.
המראות הקשים וסיפורי הקורבנות הצליחו "להבעיר את הרשת", ובחמשת ימיה הראשונים של המלחמה הועלו 1,450 פוסטים וציוצים שזכו לכחצי מיליארד חשיפות בפלטפורמות השונות - שקול לחשיפות שמקבלים תכני משרד החוץ במשך חצי שנה בכל הרשתות. בינתיים, נראה שהלחץ עובד: סקר של האקונומיסט קבע שמאז פרוץ הלחימה דעת הקהל החיובית בארצות הברית כלפי ישראל הגיעה ל-42% תמיכה - עלייה של 11% לעומת הסקר האחרון שנערך במרץ.

סיוע צבאי מבריטניה בדרך למזרח התיכון

אתמול דיווח ה"טיימס" הבריטי כי במפגן של תמיכה צבאית בישראל, בריטניה תשלח למזרח הים התיכון שתי ספינות מלחמה של הצי המלכותי, ותערוך בשמיו טיסות איסוף מודיעין. הידיעה הזו פורסמה גם היא בשער הדיילי טלגרף, בצל ביקורת בממלכה על בחירת הליגה האנגלית בכדורגל (הפרמייר ליג) שלא לגנות באופן חד-משמעי את מעשי הטבח - ולקיים דקת דומייה במשחקים הקרובים עבור "הקורבנות בשני הצדדים".
ראש ממשלת בריטניה, רישי סונאק, שמפרוץ המלחמה הביע תמיכה בלתי-מסויגת בישראל ואף ביקר בבית כנסת, אמר בריאיון ל-CNN כי מטרת הסיוע הצבאי הבריטי - שיכלול גם שני מטוסי מעקב, שלושה מסוקי מרלין ויחידה של חיל הנחתים - היא "לחזק את הביטחון באזור ולמתן את כל הניסיונות להסלים את הסכסוך".
סונאק שוחח הלילה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואמר לו כי "בריטניה עומדת לצד ישראל בלחימה בטרור, ומסכימה שחמאס לעולם לא יוכל לבצע שוב מעשי זוועה נגד עם ישראל". עם זאת, סונאק הדגיש כי על ישראל לנקוט כל אמצעי אפשרי כדי להגן על פלסטינים בלתי-מעורבים, ולהקל על הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה.