וייס לקראת מכירה: הגישה בקשה להגנה מפני פשיטת רגל
וייס לקראת מכירה: הגישה בקשה להגנה מפני פשיטת רגל
במסמכים שהוגשו לבית המשפט ציינה קבוצת התקשורת כי הנכסים והחובות שלה עומדים על הטווח שבין 500 מיליון דולר למיליארד דולר
קבוצת התקשורת וייס (Vice Media Group), שמאחורי האתר הפופולרי Vice ואתרים נוספים, הודיעה היום (ב') כי הגישה בקשה להגנה מפני פשיטת רגל (צ'אפטר 11) לקראת מכירה אפשרית. במסמכים שהוגשו לבית המשפט ציינה החברה כי גם הנכסים וגם החובות שלה עומדים על הטווח שבין 500 מיליון דולר למיליארד דולר. בניו יורק טימס דיווחו כי ההכרזה על פשיטת רגל לא צפויה להשפיע הפעילות היום יומית של החברה, שבנוסף לאתר המפורסם כוללת את סוכנות הפרסום Virtue וכן את חטיבת פולס פילם ואת האתר Refinery29 שהוקם ב-2019.
לפי הדיווח, המלווים של החברה, ביניהם פורטס אינווסטמנט גרופ, קרן ניהול הנכסים של סורוס ומונרו קפיטול בעמדה מובילה לרכוש את החברה ולחלץ אותה מפשיטת הרגל. קבוצת המלווים הגישו הצעה לרכישה ב-225 מיליון דולר, שתכוסה על ידי ההלוואות הקיימות שהעבירו לחברה. לאחר סגירת העסקה ימחקו חלק "משמעותי" מהחובות. וייס גייסו ב-2019 הלוואה של 250 מיליון דולר מפורטרס והקרן של סורוס, אך הוכרזו בחדלות פירעון על ההלוואה לפני מספר חודשים. "המלווים פשוט באו ואמרו שהם כבר לא מוכנים לממן את ההפסדים, ואם זה יימשך אז הם מעדיפים להשתלט על החברה", אמרה לעיתון אריק סניידר, יו"ר חטיבת פשיטות הרגל בפירמת ערכי הדין ווילק אוסלנדר. "זה לא צעד חריג". בשיאה ב-2017 הוערכה החברה ב-5.7 מיליארד דולר.
בדומה לחברות תקשורת נוספות כמו באזפיד ו-VOX, וייס והמשקיעים שלהם הימרו על הכוח העולה של רשתות המדיה החברתית כמו פייסבוק ואינסטגרם, והעריכו כי יביאו לגל גדול של קוראים צעירים הנחשקים על ידי המפרסמים. האתרים הללו אמנם משכו מיליוני קוראים, אך החברות התקשו לתרגם זאת לרווחים, ומרבית כספי הפרסום זרמו לפלטפורמות הגדולות. בחודש שעבר הודיעו בבאזפיד על סגירת חטיבת החדשות , ואילו VOX גייסון הון בהערכת שווי הנמוכה בחצי מכפי שהייתה ב-2015.