בזכות העלייה במחירי המתכות: המדליות באולימפיאדת פריז שוות יותר
בזכות העלייה במחירי המתכות: המדליות באולימפיאדת פריז שוות יותר
שווי מדליות הזהב השנה יכול להגיע ל-900 דולר ליחידה ונחשב לגבוה ביותר אי פעם, כשהספורטאים נהנים הן מהראלי החד במחירי המתכות והן מכך שהמדליות עצמן הפכו כבדות יותר. בפועל המדליות שוות יותר מערך המתכות שמרכיבות אותן
מדליות הזהב שחולקו במהלך אולימפיאדת פריז שננעלה אתמול (א') שוות יותר מאשר באולימפיאדות קודמות, הודות לעלייה במחירי הזהב, כך לפי דיווח בבלומברג.
כל מדליה מכילה 6 גרם של זהב, והמחיר של המתכת הזו זינק לשיא באמצע יולי על רקע רכישות של בנקים מרכזיים והציפייה להקלה במדיניות המוניטרית בארה"ב. בנוסף, המחיר של כסף עלה משמעותית השנה, והוא מהווה 92.5% ממשקל מדליות הזהב.
גם לאחר ההתאמה לאינפלציה, שווי המדליות עדיין נחשב לגבוה ביותר אי פעם, כשהספורטאים נהנים הן מהראלי החד במחירי המתכות והן מכך שהמדליות עצמן הפכו כבדות יותר. לפי הדיווח, השווי של המתכות המרכיבות כל מדליה יכול להגיע ל-900 דולר. המדליות הנוכחיות כוללות גם חלקים מקוריים של מגדל אייפל.
על אף השווי הגדל של המדליות, האלופים האולימפיים מרוויחים לרוב יותר ממענקים ופרסים חומריים שמעניקות להם המדינות שהם מייצגים בתמורה לזכייה. כך, השייט הישראלי תום ראובני, שזכה במדליית זהב, יזכה במענק של מיליון שקל, בעוד שהזוכים במדליות כסף יקבלו 700 אלף שקל והג'ודוקא פיטר פלצ'יק ירוויח 500 אלף שקל על מדליית הארד שלו. בחלק מהמדינות אף מחלקים לזוכים הטבות בדמות דירות מרוהטות או מכוניות. המתעמל הפיליפיני שזכה בשתי מדליות זהב קיבל דירה מרוהטת וטיפולי קולונסקופיה בחינם לכל החיים.
אף שהאלופים לרוב לא נוהגים למכור את המדליות שהרוויחו במאמץ רב, במקרים שכן הן לרוב שוות יותר מהערך של המתכות המרכיבות אותן. כך למשל, אחת ממדליות הזהב של ג'סי אוונס מאולימפיאדת ברלין 1936 נמכרה ב-2013 במכירה פומבית עבור קרוב ל-1.5 מיליון דולר.