מחקר: לחולים באומיקרון סיכוי נמוך יותר לסבול מקורונה ארוכת טווח
מחקר: לחולים באומיקרון סיכוי נמוך יותר לסבול מקורונה ארוכת טווח
לפי מחקר ראשון מסוגו שנערך בבריטניה, הסיכויים לפתח "לונג קוביד" אחרי הידבקות בזן האומיקרון נמוכים ב-20% עד 50% לעומת זן הדלתא
זן האומיקרון של נגיף הקורונה פחות סביר לגרום לקורונה ארוכת טווח (לונג קוביד) לעומת זנים קודמים, כך על פי מחקר ראשון מסוגו בבריטניה שעבר ביקורת עמיתים.
החוקרים בקינג'ס קולג', לונדון, השתמשו במידע של אפליקציית מחקר הקורונה ZOE COVID, ומצאו שהסיכוי לפתח לונג קוביד אחרי ההידבקות היו נמוכים ב-20% עד 50% במהלך גל האומיקרון בבריטניה, לעומת זן הדלתא. המספר הזה משתנה בהתאם לגיל החולה ומועד קבלת החיסון שלו.
לונג קוביד כולל תסמינים החל מעייפות ועד "ערפול מחשבתי", שעשויים להיות קשים ולהימשך עד מספר חודשים. המחלה מקבלת יותר ויותר הכרה כבעיה של בריאות הציבור, והחוקרים מנסים להבין האם זן האומיקרון מהווה סיכון גבוה ללונג קוביד כמו הזנים הדומיננטיים הקודמים.
המחקר הנוכחי הוא כנראה המחקר האקדמי הראשון שמוצא שאומיקרון אינו מהווה סכנה גדולה ללונג קוביד, אך אין משמעות הדבר שמספרי חולי הלונג קוביד נמצאים בירידה, לדברי צוות החוקרים. בעוד הסיכון לפתח לונג קוביד במהלך גל האומיקרון היה נמוך יותר, יותר אנשים נדבקו בזן, כך שהמספר האמיתי של הסובלים מהמחלה הוא גבוה. "אלה חדשות טובות, אבל אסור לחשוב שזה סוף העניין", כך אמרה החוקרת הראשית ד"ר קלייר סטיבס.
משרד הסטטיסטיקה הלאומי של בריטניה אמר במאי ש-438 אלף אנשים במדינה סובלים מלונג קוביד לאחר הדבקה באומיקרון, והם מהווים 24% מכלל חולי הלונג קוביד. הוא אמר גם שהסיכוי לתסמינים ממושכים אחרי הידבקות באומיקרון נמוכים יותר מזן הדלתא, אך רק עבור אנשים שחוסנו פעמיים. לא נמצא הבדל בין האחרונים לבין אנשים שחוסנו שלוש פעמים.
על פי המחקר הנוכחי, 4.5% מתוך 56,003 המשתתפים בניסוי במהלך שיא גל האומיקרון, דיווחו על לונג קוביד. זאת לעומת 10.8% מתוך 41,361 נסיינים שדיווחו על כך במהלך גל הדלתא. המחקר לא השווה בין מחוסנים לבלתי מחוסנים.