סגור
ג'יי פי מורגן ניו יורק
סניף ג'יי פי מורגן בניו יורק (צילום: Gabby Jones/Bloomberg)

יש לכם 100 מיליון דולר? לג'יי.פי מורגן יש חטיבה שתטפל בכם

הונם של עשירי העולם עלה השנה בחצי טריליון דולר - והבנקים הגדולים מחפשים אחר דרכים לחזר אחריהם. בג'יי.פי מורגן פתחו חטיבה שפועלת ברחבי העולם, מעסיקה 30 עובדים ומשרתת את עשירי העל. היא מתמקדת בכ-700 משפחות בשווי כולל של מעל 4.5 טריליון דולר

הבנק האמריקאי ג'יי.פי מורגן הקים חטיבה עולמית שמשרתת את האנשים העשירים ביותר בעולם וחברות ההשקעה שלהם, כך לפי דיווח בסוכנות בלומברג.
החטיבה, שנקראת "23 וול", על שם הכתובת בו שכן המטה הקודם של הבנק בניו יורק ממול לבורסה, הוקמה זמן קצר לפני פרוץ הקורונה וכעת מעסיקה מעל 30 עובדים בארה"ב, אסיה ואירופה, ופועלת בערים כמו פריז, הונג קונג וסן פרנסיסקו. היא מתמקדת בכ-700 משפחות בשווי כולל של מעל 4.5 טריליון דולר, כך לדבריו של אנדי כהן שעומד בראשה.
"בנינו את החטיבה מהיסוד", אמר כהן בראיון ממשרדי החברה בלונדון. "אנחנו מתכוונים להמשיך ולצמוח". כמחצית מהלקוחות כיום הם אמריקאים. לחטיבה אין אמנם דרישות של הון מינימלי, אך אין ספק שההתמקדות היא באלפיון העליון.
הבנקים הגדולים מנסים להשיג נתח גדול יותר מהעושר שנוצר בשנים האחרונות, כך שהתחרות על עשירי העולם הולכת ונהיית צפופה יותר. בעוד שהאינפלציה הגבוהה והעלאת שיעורי הריבית פוגעים במשקיעים ברחבי העולם, חברים רבים בקהילת עשירי העל נהנים דווקא מצמיחה בהון השנה, בעיקר הודות להערכות שווי עולות בסקטור הטכנולוגיה בארה"ב.
לפי מדד המיליארדרים של בלומברג, 500 האנשים העשירים בעולם הוסיפו השנה להונם המצרפי 500 מיליארד דולר. בהתאם, בשבוע שעבר חשפו בג'יי.פי מורגן כי בעשרת השבועות האחרונים נפתחו בבנק 40 אלף חשבונות פרטיים חדשים, ובכל יום הצטרף לפחות לקוח חדש אחד עם נכסים בשווי של מעל 100 מיליון דולר. בדומה, בגולדמן זאקס מרחיבים את שירותי הבנקאות הפרטית ומתמקדים בפמילי אופיס - משרדים לניהול הון משפחתי - בעוד שבסיטיגרופ פתחו בשנה שעברה משרדים חדשים לבנקאות פרטית כחלק מהתוכניות להגדיל את ההחזרים.
המהלכים הללו מצביעים על כך שהבנקים הגדולים ביותר מגיבים לתחכום הגדל באופן בו עשירי העולם והמשפחות שלהם מנהלים את הונם. רבים מהם בוחרים לעשות זאת באמצעות הפמילי אופיס, שבהם מנהלי כספים שנתונים לפחות רגולציה מטפלים בהון אחד משמעותי. "ההתמקדות שלי היא במשפחות בינלאומיות ובמשרדים לניהול ההון שלהם", הודה כהן. לדבריו, לקוח טיפוסי של החטיבה מחזיק בתיקי השקעות של נכסים ציבוריים ופרטיים ונדל"ן "ובעל עניין מושקע בקהילה ובנדבנות".