סגור
ריצ'רד ברנסון הונאת קריפטו
ריצ'רד ברנסון. מתעסק בעיקר בפילנתרופיה (צילום: AFP)

ריצ'רד ברנסון לא מתכוון להזרים עוד כסף למיזם תיירות החלל שלו

מייסד אימפריית וירג'ן אמר בריאיון לפייננשל טיימס כי לקבוצה אין יותר את הכיסים העמוקים להמשיך ולממן את המיזם. בחודש שעבר פיטרו בגלקטיק 20% מהעובדים והקפיאו את הטיסות המסחריות ל-18 חודשים החל מהשנה הבאה, זאת לאחר שכבר הטיסו שש פעמים לקוחות לקצה החלל

איש העסקים הבריטי ריצ'רד ברנסון הודיע כי אינו מתכוון להמשיך ולהשקיע בחברת תיירות החלל שהקים, וירג'ן גלקטיק, זאת מכיוון שלטענתו יש לה "מספיק הון". בעקבות ההודעה נסחרה המניה בירידות חדות.
ההכרזה מגיעה לאחר שבחודש שעבר פוטרו 20% מהעובדים ובחברה הכריזו על הקפאת הטיסות המסחריות למשך 18 חודשים החל מהשנה הבאה, וזאת במטרה לחסוך כסף עבור פיתוח של מטוס גדול יותר שיוכל להטיס את הלקוחות לקצה החלל.
ברנסון, המייסד של אימפריית וירג'ן, הקים את וירג'ן גלקטיק ב-2004. "אינו לנו כבר כיסים כל כך עמוקים אחרי הקורונה ואחרי שווירג'ן גלקטיק הפסיקה קרוב למיליארד דולר", אמר ברנסון בריאיון לפייננשל טיימס שהתפרסם בסוף השבוע. "אני מאמין שיש לחברה מספיק הון לעשות את העבודה לבדה".
לפי וירג'ן גלקטיק, יש מספיק מימון עד 2026 אז אמור להיכנס לשימוש המטוס החדש. אך אנליסטים רבים מעריכים כי בחברה יבקשו מהמשקיעים תוספת הון כבר ב-2025.
לזכותה של גלקטיק נזקפים גם מספר הישגים, בראשם השלמת שש טיסות מסחריות בשישה חודשים בהן הטיסו לקוחות לקצה החלל. מחירי הכרטיסים מתחילים ב-45 אלף דולר. עם זאת, היא עוד לא הגיעה לרווחיות. החברה הוערכה ב-2.3 מיליארד דולר כשהונפקה בבורסת ניו יורק ב-2019. השווי שלה עמד בסגירה ביום שישי על 935 מיליון דולר.
מוקדם יותר השנה קרס סטארט אפ החלל של ברנסון, וירג'ן אורביט, לאחר שיגור כושל מבריטניה. ברנסון החזיק ב-75% מהחברה, אך הכסף אזל לאחר עיכובים חוזרים ונשנים. לפי דירוג האנשים העשירים ביותר בבריטניה שמפרסם הסנדיי טיימס, הונו של ברנסון הצטמצם בשנה האחרונה ב-1.8 מיליארד פאונד ל-2.4 מיליארד פאונד.
הריאיון עם ברנסון נערך במהלך טיסה של וירג'ן אטלנטיק מלונדון לניו יורק, שהייתה הטיסה הטרנס אטלנטית הראשונה שהשתמשה אך ורק בדלק תעופה בר קיימא. הוא סיפר כי כיום הוא מקדיש כ-90% מהזמן שלו לעבודות נדבנות ולא לעסקים, אך הדגיש כי עדיין "קורים המון דברים" בקבוצה וירג'ן, שבבעלותה מגוון רחב של עסקים כולל בתחומי הנסיעות, הבידור והטלקום.