סגור
פועלים סינים ב מנהרה של ה רכבת הקלה ב תל אביב
פועלים סינים במנהרה של הרכבת הקלה בתל אביב (צילום: שאול גולן)

סין קוראת לאזרחיה לעזוב את ישראל באופן מיידי - פועלי הבניין בינתיים נשארים

לפי AFP, בהצהרה שפרסמה השגרירות הסינית בישראל היא קוראת לאזרחיה "לחזור הביתה או לעבור לאזורים בטוחים יותר בהקדם האפשרי". מבדיקת כלכליסט עולה שנכון לעכשיו אין השפעה על פועלי הבניין הסינים שעובדים בישראל ולא נרשמו בקשות עזיבה

סין קראה לאזרחים שלה הנמצאים בישראל לעזוב "בהקדם האפשרי", זאת לנוכח ההסלמה בימים האחרונים מול חיזבאללה, כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות AFP.
"המצב לאורך הגבול בין ישראל ולבנון מותח ביותר בשלב זה, עם עימותים צבאיים תכופים", נכתב בהצהרה שפרסמה השגרירות הסינית בישראל. "המצב הביטחוני בישראל נותר חמור, מורכב ולא צפוי". לפיכך, בשגרירות קראו לאזרחים סינים השוהים בישראל "לחזור הביתה או לעבור לאזורים בטוחים יותר בהקדם האפשרי".
הבוקר פתח צה"ל בגל תקיפות נרחב בלבנון, כולל תקיפת מחסני אמל"ח גם באזורים מיושבים. בהצהרה שמסר דובר צה"ל תת אלוף דניאל הגרי עדכן כי סוכל ניסיון של חיזבאללה לירות טיל שיוט לישראל מתוך בית אזרחי בדרום לבנון.
הקריאה לסינים בישראל מגיעה לאחר שבחודש שעבר קראו בסין לאזרחים בלבנון לעזוב, זאת בעקבות התקפות חיל האוויר.

פועלי הבניין נשארים

הקריאה הנוכחית של ממשלת סין הפונה לאזרחיה השוהים בישראל לצאת מהמדינה לא משפיעה עליהם בשלב זה. מבדיקת כלכליסט עולה כי הסינים שעובדים בישראל בענף הבנייה לא ממהרים לצאת מהארץ, ובעלי תאגידים מסרו כי איש מהפועלים לא פנה אליהם בבקשה כזו. גם בחברות הבנייה לא מכירים עזיבה או בקשות לעזיבה מצד פועלים סינים.
בישראל, על פי הערכות כ-25 אלף פועלים מסין, כ-20 אלף שמועסקים על ידי תאגידי כוח האדם ועוד כ-5,000 שמועסקים באמצעות חברות בנייה זרות. עם פתיחת מלחמת חרבות ברזל כבר הייתה קריאה של הסינים לצאת מישראל, אך גם אז מעט מאוד עובדים עזבו. יחד עם זאת, לאור העזיבה של כלל הפלסטינים שעבדו בישראל היה צורך דחוף בפועלים נוספים, אך ממשלת סין, ככל הנראה משיקולים פוליטיים, סירבה לאשר הגעה של עובדים סינים נוספים.
הסינים נחשב לעובדים מיומנים והקבלנים אוהבים לעבוד איתם, ולכן לאחר העזיבה של הפלסטינים, הסינים שנותרו הפכו לכוח העבודה המרכזי שיודע לבצע את העבודות הרטובות באתרי הבנייה (ריצוף, טיח, תפסנות וכו'), כך שאלה שנשארו נהנו מביקושי שיא ותוגמלו בהתאם. על פי הקבלנים שכר העבודה היומי של סיני הגיע בשיא לכ-1,500 שקל, והתגמול החריג מהווה שיקול מרכזי בהישארותם כאן.