משבר האקלים הגיע לאתר הסקי הגדול ביותר בצפון האלפים – ייסגר בשל מחסור בשלג
משבר האקלים הגיע לאתר הסקי הגדול ביותר בצפון האלפים – ייסגר בשל מחסור בשלג
אתר הסקי הוותיק באזור איזר שבצרפת, Alpe du Grand Serre, הודיע על סגירה מיידית ולצמיתות בשל מחסור בשלג. האתר שלא הצליח להסתגל לשינויי האקלים, היה אמור להיפתח לעונת החורף 2024-25. מעבר לפגיעה בעסקי התיירות, ההשלכות של מיעוט השלג הן בין היתר פגיעה במערכות אקולוגיות ואתגרים בניהול משאבי מים
אתר הסקי הצרפתי Alpe du Grand Serre, הוותיק ביותר באיזר, אזור ההרים השלישי בגודלו בצרפת, שבו יש כמעט שני תריסר אתרים - נאלץ להיסגר בשל מחסור בשלג. זהו אתר הסקי הגדול ביותר באלפים הצפוניים שנאלץ לסגור את פעילותו בעקבות ירידה בכמות השלג העונתית.האתר נסגר באופן קבוע ממש לפני עונת הסקי הקרובה 2024-25 בשל השפעות ההתחממות העולמית. יעד הסקי והגלישה הפופולרי לא הצליח להתמודד עם עונת השלג המתקצרת.
ההשלכה המיידית היא אובדן אפשרי של 200 מקומות עבודה, בשל פגיעה בעסקים עקב היעדר תיירים, למשל, בכפר הסמוך לה מורט, שבו מתגוררים רק כ-150 תושבים המסתמכים על ספורט החורף לכלכלתם. "אנחנו המומים ומזועזעים," אמרה לוראן וינסנט, בעלת חנות ספורט ליד האתר, לערוץ France 3, כך על פי הגארדיאן. "ההחלטה מגיעה חודשיים לפני שהיינו אמורים לפתוח. קיווינו שיקרה להיפך".
על פי ניתוח של חוקרי Climate Central, גם בארצות הברית חשים בהשלכות של עונות שלג מתקצרות על כוכב הלכת המתחמם. Climate Central בחנו מגמות שלג בקצת יותר מ-2,000 מיקומים ברחבי המדינה, ומצאו שבכמעט שני שלישים (64%) מאותם מקומות יורד פחות שלג מאשר בתחילת שנות ה-70.
מחקר משנת 2020 חשף שמערב ארה"ב היה "נקודה חמה" עולמית לבצורת שלג. המערב חווה עלייה של 28% במשך בצורות השלג בין 1980 ל-2018. ירידה בשלג משפיעה על תיירות, פעילויות חורף וניהול משאבי מים. "בנוסף להפחתת אספקת המים הזמינה לעיריות, השקיה, תעשייה ומערכות אקולוגיות, הפחתת שלג בהרים והפשרת שלג מוקדמת יכולות להגביר את סיכון השריפות ביערות המערביים", צוין בדו"ח של Climate Central.
מחקר בקולג' דרטמות שפורסם בחורף שעבר חשף שמצבורי שלג עונתיים הצטמצמו משמעותית בחצי הכדור הצפוני במהלך 40 השנים האחרונות בשל גזי חממה באטמוספירה. החוקרים הסיקו שאזורים רבים "מתקרבים לנקודה קריטית שתדרוש שינויים באופן ניהול משאבי המים. ארגונים שונים, כמו מרכז המחקר הסביבתי של טאהו, מובילים קמפיינים להעלאת מודעות ולעידוד פעולה בנושא שינויי האקלים, במטרה להפחית את זיהום הפחמן המחמם את העולם ולהציל את תעשיית הסקי.