חתן פרס נובל לכלכלה: "ChatGPT פותח את הדלת לשבוע עבודה של 4 ימים"
חתן פרס נובל לכלכלה: "ChatGPT פותח את הדלת לשבוע עבודה של 4 ימים"
כריסטופר פיסרידס, זוכה פרס נובל לכלכלה ב-2010, טוען שהבינה המלאכותית לא תוביל לאובדן מסיבי של מקומות עבודה, אלא תגרום לכך שניהנה מיותר זמן פנוי: "הבוטים יסלקו הרבה דברים משעממים שאנחנו עושים בעבודה, וישאירו לנו את הדברים המעניינים"
"מהפכת ה-ChatGPT יוצרת הזדמנות לשבוע עבודה של ארבעה ימים בכך שהיא נותנת דחיפה משמעותית לפרודוקטיביות של משרות רבות", כך אמר לבלומברג הכלכלן הבריטי-קפריסאי כריסטופר פיסרידס, חתן פרס נובל לכלכלה ל-2010, שמשמש כמרצה בבית הספר לכלכלה של לונדון (LSE) ומתמחה בהשפעת האוטומציה על עולם העבודה.
לדברי פיסרידס, שוק העבודה יכול להסתגל במהירות לצ'אטבוטים המופעלים על ידי בינה מלאכותית. דבריו עוזרים להפיג את החששות מכך שההתקדמות המהירה של הטכנולוגיה עשויה להביא לאובדן מסיבי של מקומות עבודה. "אני מאוד אופטימי מכך שנוכל להגדיל את התפוקה", הוא אמר. "אנחנו יכולים להגדיל את איכות החיים שלנו וליהנות מיותר זמן פנוי. נעבור לשבוע עבודה בן ארבעה ימים בקלות".
צ'אטבוטים כמו ChatGPT ובארד של גוגל נתפסים כטכנולוגיה שיכולה להביא לקפיצה עצומה בתפוקה, אך גם לסכן מאות מיליוני משרות צווארון לבן. פיסרידס, שקיבל את פרס הנובל בזכות עבודתו על מתחים בשוק העבודה, הוסיף עם זאת שהטכנולוגיה עלולה לשמש גם לדברים שליליים כמו מעקב וחדירה לפרטיות.
לדברי פיסרידס, הבוטים "יוכלו לסלק הרבה דברים משעממים שאנחנו עושים בעבודה... ולהשאיר את הדברים המעניינים לבני האדם. המעבר יפגע פחות בעובדים אם חברות יאמצו את הטכנולוגיה בהדרגה, אף שהיא מתקדמת במהירות".
לעומת האופטימיות שמפזר פיסרידס, רבים מודאגים מהאופן שבו תשפיע הטכנולוגיה על החברה האנושית. מנהלי חברות טכנולוגיה רבים, ובהם אלון מאסק, חתמו בחודש שעבר על מכתב הקורא לעצור את העבודה על מערכות AI חזקות. "אין גבול לכמה עבודה תוכל האנושות להפיק, אם היא באמת רוצה לעבוד. ייקח לזה זמן מה להיטמע, ובזמן הזה אנשים יוכלו להסתגל", סיכם פיסרידס.