סגור

חדשות מעודדות מדרא"פ: עקומת האומיקרון יורדת מהר יותר מזן הדלתא

רויטרס דיווחה כי לפי מדענים, בעוד בהלת האומיקרון מתפשטת ב־89 מדינות בעולם, בדרום אפריקה, שם זוהה לראשונה הווריאנט, לא רואים סימן לכך שהוא גורם להחמרה של המחלה

בעוד בהלת האומיקרון מתפשטת ב־89 מדינות בעולם, בדרום אפריקה, שם זוהה לראשונה הווריאנט, לא רואים סימן לכך שהוא גורם להחמרה של המחלה. כך מסרו בסוף השבוע מדענים מקומיים, בעוד גורמים רשמיים הכריזו על תוכניות למתן חיסוני דחף.


לפי סוכנות רויטרס, נתוני בתי החולים בדרא"פ מראים כי אשפוזים על רקע תחלואת קורונה עולים כעת בחדות ביותר ממחצית מתשעת המחוזות, אך מקרי המוות אינם עולים בצורה דרמטית, וגם לא משך האשפוז החציוני. למרות שלפי מדענים נדרש עוד זמן כדי להגיע למסקנה סופית לגבי אומיקרון, שר הבריאות ג'ו פאהלה ציין שהסימנים לגבי חומרת המקרים הם חיוביים.
"נתונים ראשוניים אכן מצביעים על כך שקצב האשפוזים הולך וגובר, ואולם אלה אינם מעידים שתחלואת האומיקרון חמורה יותר", אמר. בשבוע שעבר נדבקו כ־20 אלף איש במדינה באומיקרון אך אירעו רק 20 מקרי תמותה. זאת בשעה שבשיא התפרצות הדלתא מספר הנדבקים עמד על 26 אלף ביום.

1 צפייה בגלריה
דרום אפריקה חיסון קורונה
דרום אפריקה חיסון קורונה
חיסון קורונה בדרום אפריקה
(איי פי)

זאת ועוד: לפי נתונים שפרסמה הממשלה בשבוע שעבר, מספר הנדבקים במחוז גאוטנג, הכולל את הערים יוהנסברג ופרטוריה, ירד לראשונה מאז נחשף הזן בנובמבר. לפי הפרסומים, נרשמה ירידה של 3.9% במספר המקרים בהשוואה לשבוע הקודם, ל־377 לכל 100 אלף תושבים.
"הקורונה בגאוטנג בירידה", צייץ בטוויטר רידוואן סולימן, חוקר בכיר במועצה למחקר מדעי ותעשייתי הנחשב לגורו נתוני הקורונה של דרא"פ. הוא צירף גרף לפיו האומיקרון כבר הגיע לשיא ומתחיל בירידה בזמן קצר יחסית לזן הקורונה המקורי והדלתא.