סגור
חדשות האוכל מסעדת קמפניה אסאדו על עצם
אסאדו (צילום: עידן גרוס)

האינפלציה משתוללת? הארגנטינאים רק אוכלים יותר בשר בקר

המחירים לא עוצרים בדרך למעלה, והמדד צפוי לטפס עד 130% במדינה הדרום אמריקאית; בשנים האחרונות העדיפו הסועדים עוף או חזיר, אך עתה הם שבים לצרוך בשר בקר, ובגדול - לשיא של חמש שנים; ככה זה כשהאסאדו הוא מנת חובה

האינפלציה הגבוהה בארגנטינה לא פוגעת בתיאבון לבשר במדינה.
לפי דיווח של איגוד המסחר Rosario, הארגנטינאים צפויים לאכול ב-2023 את כמות בשר הבקר הגדולה ביותר זה חמש שנים, זאת בשעה שסעיף המזון במדד המחירים טיפס ב-109%.
בשנים האחרונות אמנם נרשמה ירידה בצריכת הבקר בעקבות המחירים הגבוהים, והסועדים בחרו בעוף ובבשר חזיר הזולים יותר, אך נראה שהמגמה הזו מתמתנת על אף האינפלציה שממשיכה להיות בין הגבוהות בעולם. לפי הערכות האנליסטים, האינפלציה בארגנטינה צפויה לטפס עד סוף השנה ל-130%.
"על אף הנסיבות, האסאדו המסורתי נותר אחד מאבני היסוד של המסורת הגסטרונומית המקומית, ומנה שהיא חובה במרבית הארוחות בארגנטינה", נכתב בדו"ח. ההערכה היא שצריכת הבקר השנה תעמוד על 53.1 קילו לאדם, כמות שמבססת את ארגנטינה במקום הראשון בעולם בקטגוריה זו.
לפי איגוד המסחר, העלות היחסית של הבקר מול העוף והחזיר ירדה מאז 2021, אך נותרה עדיין גבוהה לעומת הממוצע.
שיעור הבקר בכלל צריכת הבשר בארגנטינה טיפס השנה ל-46% מ-44% לפני שנתיים, אך כמות הבקר הנצרכת והשיעור היחסי שלה עדיין נמוכים לעומת שיא שנתי של 68 ק"ג לאדם ומעל 70% שנרשמו בשני העשורים האחרונים.
העלייה חזרה בשיעור הצריכה של הבקר מדגישה את חשיבותו בתרבות הארגנטינאית, זאת אף ששיעור האינפלציה הגבוה ביותר מאז 1991 דחף כ-40% מהאוכלוסייה אל מתחת לקו העוני.