האיומים מסין וארה"ב לא הפריעו: רווחי הבעלים של טיקטוק זינקו אשתקד ב-60%
האיומים מסין וארה"ב לא הפריעו: רווחי הבעלים של טיקטוק זינקו אשתקד ב-60%
בבלומברג דיווחו כי ההכנסות והרווחים של בייטדאנס עקפו לראשונה את אלו של יריבתה טנסנט; המכירות ב-2023 עלו ל-120 מיליארד דולר מ-80 מיליארד דולר ב-2022, והרווח התפעולי עלה ליותר מ-40 מיליארד דולר מ-25 מיליארד דולר ב-2022; בחברה מתכננים לפתח מוצרי בינה מלאכותית
בארה"ב מתגברים האיומים על המשך הפעילות של טיקטוק, אך זה לא הפריע לרווחים של החברה האם בייטדאנס לזנק. על פי גורמים המעורים בנושא, הרווח של בייטדאנס הסינית זינק בשנה שעברה ב-60% ועזר לה לעקוף את הצמיחה של ענקיות האינטרנט הסיניות טנסנט ועליבאבא.
בבלומברג דיווחו כי לפי המקורבים, שביקשו להישאר בעילום שם, הרווח לפני ריבית, מס, פיחות והפחתות (EBITDA) עלה ליותר מ-40 מיליארד דולר מסביבות 25 מיליארד דולר ב-2022. המכירות של בייטדאנס – הסטארט אפ בעל השווי הגבוה בעולם – טיפסו לסביבות 120 מיליארד דולר מ-80 מיליארד דולר שנה קודם לכן.
הנתונים אמנם לא עברו ביקורת חשבונאית, אך הם מספיקים כדי להצביע על כך שבייטדאנס הופכת לאחת מענקיות הטכנולוגיה הצומחות בקצב המהיר ביותר בעולם. דובר מטעם החברה סירב להגיב על הדיווח.
זוהי הפעם הראשונה שבה החברה עקפה את היריבה טנסנט גם מבחינת הרווח וגם מבחינת ההכנסות, זאת בין השאר בשל השימוש באפליקציית הסרטונים הפופולרית כדי להתרחב גם לתחום המסחר המקוון.
כך, בטיקטוק מתכננים להרחיב השנה פי 10 את גודל עסקי המסחר המקוון שלה בארה"ב, שם יש לה 170 מיליון משתמשים. עם זאת, החברה מתמודדת מול סכנה קיומית במדינה, זאת לאחר שבחודש שעבר העביר בית הנבחרים הצעת חוק לחסום את האפליקציה אלא אם כן תמכור אותה בייטדאנס לבעלים אמריקאיים. ההצעה עוד צריכה לעבור בסנאט לפני שתהפוך רשמית, ובבייטדאנס כבר הודיעו כי יפנו לבית המשפט הגבוה.
במקביל, בייטדאנס קיצצה לאחרונה מאות משרות בחטיבת הגיימינג, שהרווחיות שלה נפלה. כמו כן, היא עובדת על פיתוח צ'טבוט מבוסס AI משל עצמה.
בבייטסדאנס אמנם תכננו לבצע הנפקה אך בשלב זה לא ברור היכן עומדות התוכניות זאת בין השאר בשל הביקורת הגוברת בארה"ב. בדצמבר החברה הציעה לרכוש בחזרה מניות בשווי של עד 5 מיליארד דולר, בעסקה שתעניק לה הערכת שווי של 268 מיליארד דולר. בשיאה הוערכה החברה ביותר מ-400 מיליארד דולר.