סגור

מוקד ועידת האקלים עובר לטכנולוגיה: "להגיע לכלכלה של אפס פליטות"

בין הדוברים היום בוועידה שארגן נשיא ארה"ב ביידן: מייסד מיקרוסופט ביל גייטס וראש הממשלה בנימין נתניהו; אתמול הכריז הנשיא הדמוקרטי על יעד חדש של הורדת הפליטות של ארה"ב בכ-50% עד 2030


פסגת האקלים הווירטואלית שארגן נשיא ארה"ב ג'ו ביידן תחל היום לעסוק בנושא הטכנולוגיה, ובין הדוברים יהיו ביל גייטס ומייקל בלומברג.


ביידן כינס את הפסגה בת היומיים בה משתתפים עשרות ראשי מדינות כדי להכריז על חזרתה של ארה"ב לתפקיד מנהיגת המלחמה בשינוי האקלים, לאחר שקודמו בתפקיד דונלד טראמפ הוציא את ארה"ב מהסכם פריז, שמטרתו הורדת פליטות גזי החממה.
הנשיא הדמוקרטי, שהחזיר את ארה"ב להסכם, הודיע אתמול על יעד חדש של הורדת הפליטות של ארה"ב בכ-50% עד 2030, לעומת רמותיהן ב-2005. יפן וקנדה העלו גם הן את יעדיהן.

1 צפייה בגלריה
ביל גייטס 6.11.2019
ביל גייטס 6.11.2019
ביל גייטס
(ציעלום: אם סי טי)
הבית הלבן הבטיח למדינות אחרות שבכוונתו לעמוד ביעדיו, אפילו אם ממשל אחר יוביל את המדינה, בזכות העובדה שהתעשייה והצרכנים יעברו לשימוש באנרגיה ירוקה. "העולם כולו הולך בכיוון הזה", אמר לכתבים מזכיר האקלים של ביידן, ג'ון קרי. "החברות האלה קיבלו את ההחלטה האסטרטגית ארוכת הטווח הזאת, וזה הכיוון בו נע השוק. אף פוליטיקאי, לא משנה כמה הוא דמגוג, לא יוכל לשנות את מה שאנחנו עושים".
היום מתכוון הממשל להציג פקידים בכירים ומנהיגים עסקיים שידברו על תפקיד הטכנולוגיה בהגעה ל"כלכלה של אפס פליטות, שאינה פוגעת באקלים".
ביידן מעוניין לחבר את מאמציו בנושא האקלים לרצונו ליצור מקומות עבודה, בטענה שנקיטת פעולה בנושא תיטיב עם הכלכלה, וזאת לעומת טענות הרפובליקנים שתכנית אקלים חריפה מדי תזיק לכלכלה.
שר התחבורה פיט בוטיג'ג', נציגת הסחר קתרין תאי, שרת האנרגיה ג'ניפר גרנהולם ומזכירת הסחר ג'ינה רימונדו, אמורים להשתתף היום בוועידה. מנהיגים זרים, בהם ראשת ממשלת דנמרק מטה פרדריקסן, ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, נשיא קניה אוהורו קנייתה, ונשיא ויאטנאם נגויין שואן פוקרה, אמורים גם הם לשאת דברים.