מדינות ה-G7 יודיעו: תופסק תמיכת הממשלות בהפקת דלקי מאובנים מחוץ לשטחן
מדינות ה-G7 יודיעו: תופסק תמיכת הממשלות בהפקת דלקי מאובנים מחוץ לשטחן
שבע הכלכלות הגדולות יודיעו היום על שורת מחויבויות משמעותיות למלחמה במשבר האקלים, כך לפי הודעות שפרסמו ארה"ב ובריטניה. במקביל, רויטרס מדווחת ההון המועבר למדינות המתפתחות לשם הפחתת הפליטות צפוי לגדול ל-100 מיליארד דולר בשנה
מדינות ה-G7 יודיעו היום (א') על שורת מחויבויות משמעותיות במסגרת המאמצים לבלימת משבר האקלים, ובראשן הפסקת מרבית התמיכה הממשלתית הישירה בהפקת דלקי מאובנים מחוץ לשטחן – כך לפי הודעות שפורסמו מטעם ארה"ב ובריטניה.
במקביל, רויטרס מדווחת כי המנהיגים צפויים להתחייב לעלות את הסכומים שמקצות שבע הכלכלות הגדולות למדינות מתפתחות, במטרה להפחית פליטות ולהערך להתמודדות עם השלכות ההתחממות הגלובלית, על מנת לעמוד ביעד של 100 מיליארד דולר בשנה. במקביל, ארה"ב, קנדה, גרמניה ובריטניה הסכימו לספק תקציבים בסך של עד 2 מיליארד דולר כדי לסייע למדינות מתפתחות להפסיק את השימוש בפחם.
חרף מאמצים ויוזמות לקדם הפקת אנרגיות מתחדשות, מבקרים רבים מציינים שממשלות מערביות רבות עדיין משקיעות כספים משמעותיים בתשתיות דלקי מאובנים. עתה עתידות מדינות ה-G7 להתמודד עם טענות אלו, לפחות בצורה חלקית.
לפי הודעות נפרדות שפרסמו הבית הלבן וממשלת בריטניה, מנהיגי ה-G7 יתחייבו להפסיק את כל ההשקעות בהפקת חשמל מפחם מעבר לים עד סוף 2020. מחויבות זו "תביא להפסקת כמעט כל התמיכה הממשלתית הישירה בסקטור הפקת האנרגיה מדלקי מאובנים בחו"ל", נמסר ממשלת בריטניה.
"הגנה על העולם שלנו היא הדבר החשוב ביותר שאנחנו כמנהיגים יכולים לעשות בעבר האנשים שלנו", אמר ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון. "בתור אומות דמוקרטיות, יש לנו אחריות לסייע למדינות מתפתחות לקצור את ההטבות של צמיחה נקייה באמצעות מערכות הוגנות ושקופות. ל-G7 יש הזדמנות חסרת תקדים להניע מהפכה תעשייתית ירוקה,עם האפשרות לשנות את הדרך שבה אנו חיים".