סגור

שינוי מדיניות היסטורי: סין מתירה 3 ילדים למשפחה

לפי מפקד אוכלוסין שנערך מוקדם יותר החודש, 12 מיליון תינוקות נולדו בשנה שעברה במדינה – ירידה גדולה לעומת 18 מיליון ב-2016, והמספר הנמוך ביותר של לידות מאז שנות ה-60; הדבר הוסיף לחץ על בייג'ינג לפעול כדי שזוגות יביאו יותר ילדים. ב-2016 סיימה הממשלה את מדיניות הילד האחד השנויה במחלוקת, אך הרפורמה שבוצעה אז לא הצליחה לשנות את המגמה

סין הודיעה שתרשה לכל זוג להביא עד שלושה ילדים לעולם, וסיימה בכך את מדיניות שני הילדים הנוקשה שלה. על פי סוכנות הידיעות שינואה, השינוי אושר ע"י הנשיא שי ג'ינפינג בפגישה של הפוליטבירו.
המהלך מגיע לאחר מפקד אוכלוסין שנערך אחת לעשר שנים, שהראה שאוכלוסיית סין צמחה בקצב הנמוך ביותר שלה מזה עשורים. הדבר הוסיף לחץ על בייג'ינג לפעול כדי שזוגות יביאו יותר ילדים, וימנעו את הירידה בהיקף האוכלוסייה. לפי המפקד שפורסם מוקדם יותר החודש, 12 מיליון תינוקות נולדו בשנה שעברה בסין – ירידה גדולה לעומת 18 מיליון ב-2016, והמספר הנמוך ביותר של לידות מאז שנות ה-60.
ב-2016 הביאה הממשלה לסיומה את מדיניות הילד האחד השנויה במחלוקת, והתירה לזוגות להביא שני ילדים - אך הרפורמה לא הצליחה להעלות את שיעור הלידות הנופל במדינה, למרות עלייה מסוימת שנמשכה כשנתיים והגיעה בעקבות השינוי.
יו סו, כלכלנית מהחטיבה הכלכלית של האקונומיסט, אמרה כי "בעוד מדיניות שני הילדים הביאה להשפעה חיובית על שיעור הלידות, השפעתה הייתה קצרת טווח". מגמות גידול האוכלוסייה בסין עוצבו ברובן על ידי מדיניות הילד האחד, אשר נכנסה לתוקף ב-1979 כדי להאט את גדילת האוכלוסייה. מי שהפרו את החוק ספגו קנסות, איבדו את מקום עבודתן - ולעתים נאלצו לעבור הפלות כפויות.