סגור
financial times

אנדרו יאנג, האסייתי שקורץ לעסקים, בדרך לראשות ניו יורק

המועמד המוביל לראשות העיר ניו יורק רוצה לעצור את בריחת המשרות לפלורידה ולרתום את הקהילה העסקית לשיקום העיר מוכת הקורונה. בדרך הוא יצטרך להתמודד עם גירעונות מעמיקים, פילוג גזעי ושחיקה של בטיחות הציבור


שועי העיר ניו יורק לא ידעו בדיוק למה לצפות כשאנדרו יאנג הצטרף אליהם בוקר אחד באחרונה לישיבת זום, שבה התראיין לתפקיד הבכיר ביותר בעיר. שעה לאחר מכן רבים מהם היו אחוזי התרשמות.


אחת הסיבות לכך היא שהמועמד לתפקיד פנה לקהל מבניין משרדים ריק בעיר - הכרה בצורך הדחוף להחזיר אליה את העובדים. הוא הביע טון פרגמטי בנושא השנוי במחלוקת של העלאות מסים, והתייחס למנהיגי הקהילה העסקית כבני ברית במאמץ לרפא את העיר הפצועה, ולא כאויבים או מכשולים.
"אנחנו לא יכולים לאפשר לקורונה להפוך לאירוע שבו עסקים החליטו שהם לא צריכים להיות פה", אמר יאנג, והוסיף כי זה "מביך" שהעיר מפסידה מקומות עבודה לטובת פלורידה. "העיר הטובה ביותר בעולם פתוחה לעסקים!", הכריז. ההופעה הזו, ואחרות כמוה, עזרו לשנות את דעתם של אנשי העסקים המובילים בעיר כלפי יאנג - מועמד חיצוני שרבים התייחסו אליו בחשש בשל ניסיונו המוגבל והקושי להבין את נטייתו הפוליטית.
צבר פער בסקרים
לאחר שבתחילה דחו את יאנג, הבכירים מוכנים כעת לשקול את האפשרות שיהפוך לראש העיר הבא, זאת לאחר שלפי סקרים הוא הגדיל פער לעומת שאר המועמדים מטעם המפלגה הדמוקרטית. הפריימריז במפלגה יתקיימו ב־22 ביוני.
לפי סקר שנערך לאחרונה במכון המחקר Data for Progress, יאנג גרף 26% מהקולות בהשוואה ל־13% שגרף יריבו הצמוד ביותר אריק אדאמס, נשיא מחוז ברוקלין. למרבה ההפתעה, יאנג, ממוצא אסייתי, מוביל בקרב המצביעים השחורים. סקר נפרד שערכו NY1 עם חברת מחקרי השוק איפסוס חשף תוצאות דומות: יאנג עם 22%, אדאמס עם 13% וסקוט סטרינגר, מבקר הפנים של העירייה, עם 11%.
יאנג מצדו מעצים את חיזוריו אחר הקהילה העסקית באמצעות פגישות אישיות עם בכירים, כך לפי גורמים המעורים בנושא. "אנדרו יאנג נתפס באור חיובי יותר עכשיו כי הוא לא קוטל את קהילת העסקים ולמעשה הוא מכיר כל העת בחשיבותה לעיר", אמרה מארי אן טיי, מנכ"לית אזורית של סוכנות הנדל"ן CBRE, שמודה שבתחילה לא התייחסה ברצינות למועמדותו. "הדבר שתמיד מפתיע אותי הוא חוסר ההכרה בכך שמסחר הוא תכלית קיומה של ניו יורק סיטי מאז שחברת דאץ' ווסט אינדיה הגיעה לפה ב־1624", הוסיפה טיי, לשעבר נשיאת הגוף המשפיע, מועצת הנדל"ן של ניו יורק. "לדעתי, אחד הדברים שאנשים אוהבים ביאנג הוא ההכרה שלו בכך".


טראוויס טרי, נשיא קאפלינו, מחברות הלובינג המשפיעות בעיר, הבחין בדפוס דומה. "התחושה שלי, בהתבסס על מגוון שיחות עם אנשי עסקים, היא שהם אכן מתחילים לחבב אותו", אמר טרי.
ובכל זאת, יש מי שעדיין אדישים כלפיו. מנהל בכיר שביקש להישאר בעילום שם תיאר את יאנג כמועמד מסוג טראמפ, כלומר ידוען בלי יכולות הנהגה. "הוא מדבר יפה, אבל הוא לא סחורה מוכחת", אמר בזלזול.
מנהיגי קהילת העסקים עוקבים אחרי מערכת הבחירות הזו של ימי הקורונה בחשש גובר והולך. רבים מתייחסים לראש העיר הנוכחי ביל דה בלאזיו, בעל דעות פרוגרסיביות שעלה לשלטון תוך הבטחות לחולל רפורמה מקיפה ולאחד את העיר, כאחד הגרועים בהיסטוריה של ניו יורק.
האתגרים שעומדים בפני העיר, שהם מרובים בתקופות רגילות, רק החמירו מאז פרוץ הקורונה. לפי התחזיות צפויים גירעונות של מיליארדי דולרים בשנים הבאות, הפילוג הגזעי העמיק, מערכת החינוך, שירותים בסיסיים ובטיחות הציבור כולם נשחקו, ואם העובדים לא ישובו לבנייני המשרדים כמו זה שממנו דיבר יאנג, ייווצר איום קיומי על המנוע הכלכלי של העיר.
במילים אחרות, בכירים רבים חוששים שהעיר ניצבת על פרשת דרכים ואינה יכולה להרשות לעצמה דה בלאזיו נוסף, אוהד של קבוצת הבייסבול בוסטון רד סוקס, שאותו הם תופסים כאידיאולוג עם כישורי מנהיגות לקויים. המהלך האחרון מצד בית המחוקקים של מדינת ניו יורק בעל הרוב השמאלני להעלות את המסים על עסקים ועל העשירים, רק העמיק את תחושתם כי הם נמצאים תחת מתקפה.
"זה הרגע המכריע. העיר יכולה לפנות לכל כיוון", הסביר יועץ לאיש נדל"ן בכיר. בהתחשב במה שהם עלולים להפסיד, בכירים רבים מוכנים להניח בצד את מועמד החלומות שלהם ולתמוך במועמד בינוני עם הסיכויים הטובים ביותר לזכות. הגישה הזו פוגעת בריי מקגווייר, לשעבר מנהל חטיבת ההשקעות בסיטיגרופ, שנתפס על ידי מנהיגי קהילת העסקים כמנהל המוכשר ביותר וכאחד משלהם. "אנחנו זקוקים לראש עיר שיודע איך עסקים עובדים — לא כזה שהתפקיד הניהולי הראשון שלו הוא לנהל עיר גדולה", אמר לאחרונה מקגווייר, קרוב לוודאי בקריצה נגד יאנג. מקגווייר השחור שגדל ללא אב הפך לדובר רהוט של חזון תאגידי לעיר כוללנית יותר. אולם, הפוליטיקאי המתחיל לא הצליח ליצור עניין סביבו בקמפיין הראשון שלו.
אדאמס השחור, לשעבר שוטר, התחייב להחזיר את הביטחון לעיר ולתקן מחלוקות גזעיות. התגובות כלפיו חיוביות ברובן, זאת לאחר קריירה ארוכה בפוליטיקה העירונית. חלק מהפרשנים ממשיכים להתייחס אליו כמועמד המוביל. סטרינגר, לעומת זאת, זוכה לכבוד בזכות הבנתו את המורכבויות של ניהול עיר. ואולם, הוא הכעיס חלק ניכר מהקהילה העסקית לאחר שבשנים האחרונות התקרב לקבוצה צומחת של פרוגרסיבים המתנגדים לתאגידים. יזמי הנדל"ן נפגעו בשנה שעברה כשסטרינגר הכריז כי לא יסכים לקבל מהם יותר תרומות. קהילת העסקים אינה מרוצה גם ממאיה ווילי, עורכת דין ופעילת זכויות אדם שכיהנה כיועצת המשפטית של דה בלאזיו.
בכיר בניו יורק המקושר פוליטית חוזה כי יאנג יתייצב בשבועות הקרובים בפני אש גוברת. אם ישרוד, גם האנשים שמסתייגים ממנו עשויים להעניק לו את תמיכתם. "בסופו של דבר הקהילה העסקית מעשית", הסביר. "איש לא רוצה להיות האחרון שנשאר על הרכבת".


3 צפייה בגלריה
סביבת מלון ווטסון ב מנהטן ניו יורק
סביבת מלון ווטסון ב מנהטן ניו יורק
מנהטן
(צילום מסך: האתר המסחרי של המלון)

לראשונה יתקיימו הבחירות בניו יורק על בסיס הצבעה מדורגת (ranked choice voting). אם אף מועמד לא יזכה ברוב לאחר הסיבוב הראשון, המועמד שנבחר אחרון יודח והקולות שלו יתחלקו מחדש. פירוש הדבר ששכנוע המצביעים הופך לחשוב עבור יאנג ואחרים, גם אם לא ייבחרו בבחירה הראשונה המועדפת.
יאנג (46) נולד בסקנקטדי, עיר ליד אלבני, בירת מדינת ניו יורק, וגדל במחוז ווסטצ'סטר. הוא עבר למנהטן כשהחל ללמוד משפטים באוניברסיטת קולומביה. יאנג עבד בחברת דיוויס פולק אנד וורדוול ולאחר מכן כיהן כמנכ"ל מנהטן פרפ, חברה להכנה למבחני כניסה למוסדות אקדמיים, שנמכרה לחברת החינוך קפלן. לפני הבחירות האחרונות לנשיאות, הוא הצליח לבלוט ככוכב מוזר מעט בים המועמדים הדמוקרטים לאחר שתמך בתוכנית הבטחת הכנסה אוניברסלית לתושבים. בעוד שמרבית המועמדים ענדו סיכה עם דגל ארה"ב על דש הבגד, יאנג התגאה בסיכה שעליה היה כתוב: מתמטיקה.
אאוטסיידר שלא הוכתם
כריס קופי, ממנהלי הקמפיין של יאנג, טוען כי הוא אינו מתאים להגדרה אחת: הוא פרוגרסיבי שתומך בהכנסה בסיסית לכולם, אאוטסיידר שלא הוכתם מהפוליטיקה המוניציפלית, ולשעבר מנכ"ל פרגמטי שמאמין כי עסקים, קטנים וגדולים, הם חיוניים להתאוששות העיר.
יאנג אמנם עדיין תומך בגרסה מרוככת יותר של הכנסה בסיסית, אך כעת הוא מעדיף לדבר על הנושא הפחות נשגב של איסוף פסולת ושירותים בסיסיים אחרים שיקרים לניו־יורקרים. כשחברת ג'טבלו ציינה לאחרונה את האפשרות שתעביר משרות לפלורידה, יאנג לא פרסם הודעת גינוי, אלא נפגש עם מנכ"ל החברה כדי לשמוע את טענותיו. "זה לא בגלל נושא ספציפי אחד", הגיב קופי על החיבה הגוברת של המנהלים הבכירים ליאנג. "הם פשוט מאמינים שהוא יקשיב להם".

3 צפייה בגלריה
אינפו פייננשל טיימס 2021 FT
אינפו פייננשל טיימס 2021 FT
אינפו פייננשל טיימס 2021 FT