יש אישור FDA: משרד הבריאות נערך לחיסון ילדים בגילאי 12-15
יש אישור FDA: משרד הבריאות נערך לחיסון ילדים בגילאי 12-15
בעקבות אישור מינהל המזון והתרופות האמריקני שהעניק לפייזר אישור חירום לחיסון בני 12-15, מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, יקיים דיונים בנושא בהשתתפות גורמי המקצוע הרלוונטיים. "משרד הבריאות נערך יחד עם קופות החולים להתחלת החיסונים", נמסר
חיסוני הילדים יוצאים לדרך: מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) העניק לחברת פייזר אישור חירום לחיסון נגד קורונה בבני 12 עד 15. זאת בהסתמך על ממצאי המחקר שהראה יעילות מקסימלית במניעת הדבקה ובטיחות גבוהה. בישראל המתינו לאישור האמריקני, וכעת גובר הסיכוי שבקרוב יחל מבצע חיסונים.
הבוקר הוציא משרד הבריאות הודעה לפיה הוא מברך על אישור החירום של ה-FDA להרחבת החיסונים גם לגילאי 12-16. "מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי, מקיים דיונים בנושא בהשתתפות גורמי המקצוע הרלוונטיים, נציגי קופות החולים ואיגוד רופאי הילדים במטרה להערך להרחבת החיסון לגילאי 12-16. הצט"מ ( צוות טיפול מגפות) וועדת החיסונים יקיימו דיונים בנושא, תוך התיחסות לסוגיית היעילות והבטיחות ויגישו את המלצתם למשרד הבריאות. במקביל להתיעצויות משרד הבריאות נערך יחד עם קופות החולים להתחלת החיסונים.
על פי הודעת ה-FDA, "מינהל המזון והתרופות קבע כי החיסון של פייזר-BioNTech עמד בקריטריון החקוק להרחבת אישור החירום, וכי היתרונות הידועים והפוטנציאליים של החיסון בבני 12 ומעלה עולים על הסיכונים הידועים והפוטנציאליים, כך שהוא תומך בשימוש בחיסון".
חיסוני פייזר מאושרים לשימוש כיום בבני 16 ומעלה. בישראל ניתן אישור חריג לחסן גם בני 12 ומעלה המשתייכים לקבוצות סיכון ובהם השמנת יתר, פגיעה ריאתית, סוכרת, טיפול כימותרפי או בני בית המשתייכים לקבוצות סיכון. חיסון ילדים כולל הוא קריטי לבלימת המגפה ופתיחה נרחבת של בתי הספר ברחבי העולם.
במחקר שערכה פייזר על 2,260 ילדים אמריקנים בגילאי 12 עד 15, שטרם עבר בקרת עמיתים, הראו נתונים ראשונים כי לא היו מקרי הדבקה בקורונה בקרב אלה שסיימו את שתי מנות החיסון, לעומת 18 מקרי הדבקה בקרב אלה שקיבלו זריקות דמה (פלצבו). כלומר - היעילות שנצפתה בקרב גילאים אלו הגיעה ל-100%.
החוקרים מצאו עוד כי רמות הנוגדנים המנטרלים בקרב הילדים המחוסנים היו גבוהות אף ממה שנצפה במחקרים הקודמים. תופעות הלוואי בקרב הילדים היו דומות לאלה של מתחסנים צעירים, וכללו כאב, חום, צמרמורות ועייפות, במיוחד לאחר המנה השנייה. החברה ממשיכה לעקוב אחר המתחסנים במשך שנתיים, ומעדכנת באופן שוטף את ה-FDA.
"קיימת דחיפות להרחבת השימוש בחיסון שלנו", אמר מנכ"ל פייזר, אלבט בורלה, בהצהרה. הוא הביע תקווה להתחיל לחסן את הילדים לפני תחילת שנת הלימודים הבאה. פייזר אינה החברה היחידה המבקשת להוריד את מגבלת הגיל לחיסון שלה. תוצאות צפויות גם מחברת מודרנה על מחקר שכלל ילדים בגילאי 12 עד 17. שתי החברות כבר קיבלו אישור מה-FDA להתחיל במחקר בילדים קטנים יותר בגילאי 6 חודשים ומעלה.