האיחוד האירופי: ישראלים מחוסנים רשאים לחזור ולבקר במדינות
האיחוד האירופי: ישראלים מחוסנים רשאים לחזור ולבקר במדינות
בצל משבר הקורונה אסר האיחוד האירופי ביקורים "לא-חיוניים" של מי שאינם אזרחיו, והחריג מהאיסור רק מדינות אחדות. בצהריים צורפה ישראל לרשימה, הודות למצב התחלואה ולשיעור המחוסנים בה
האיחוד האירופי צירף בצהריים (יום ה') את ישראל לרשימת המדינות שלאזרחיהן מותר להיכנס לשטחי האיחוד גם למרות פנאי – כמו תיירות ונופש – ולא רק לצורך ביקורים המוגדרים "חיוניים". ההחלטה, שהסתמנה כבר בתחילת השבוע, התקבלה כשברקע תקוותיו של האיחוד לעורר את ענף התיירות שלו, עם התקרבות הקיץ.
פתיחת שעריה של אירופה בפני תיירים מישראל היא צעד ראשון במסגרת ניסיונותיו של האיחוד לרכך את האיסור הכמעט-גורף שהטיל לפני חודשים אחדים על ביקורים לא-חיוניים של מי שאינם אזרחי האיחוד בצל משבר הקורונה. רק כמה מדינות, בהן אוסטרליה וניו זילנד שמצב התחלואה בהן מצוין, הוחרגו מהאיסור, וכעת ישראל מצטרפת אליהן.
הודעת האיחוד בצהריים באה אחרי שביום שני השבוע הודיעה הנציבות האירופי, הרשות המבצעת העליונה של האיחוד, כי היא ממליצה כעת ל-27 המדינות החברות באיחוד להתיר את כניסתם של אזרחים ממדינות שאינן חברות בו גם לרגל ביקורים "לא-חיוניים", כל עוד מדובר באזרחי מדינות שהמצב האפידמיולוגי בהן טוב או באנשים שקיבלו שתי מנות של חיסון כלשהו נגד קורונה שאושר על-ידי האיחוד האירופי. לפי ההצעה, מדינות יוכלו גם להחליט על דעת עצמן לקלוט נוסעים שהתחסנו בחיסונים שלא אושרו על-ידי האיחוד – אבל כן מופיעים ברשימת החיסונים לשימוש-חירום של ארגון הבריאות העולמי.
כדי שהמהלך כולו ייכנס לתוקף נדרשת הסכמתן של מדינות האיחוד, והן החלו לדון בהצעה שלשום. נכון למועד העלאת ההצעה התיר האיחוד האירופי את כניסתם של אזרחי שבע מדינות לחופשות ולביקורים "לא-חיוניים", ובהצעתה הנציבות ממליצה להרחיב את הרשימה. גורם רשמי באיחוד האירופי אמר בעילום שם לסוכנות הידיעות AP כבר ביום שני כי אין ספק שישראל תהיה אחת המדינות שמהן יותר לנוסעים להיכנס לאיחוד. הוא אמר אז כי באשר לבריטניה, שאינה חברה באיחוד, הדברים אינם בטוחים, וכי ארה"ב אינה צפויה להיכלל לפי שעה ברשימה, אולם בהתחשב בירידה בתחלואה בה היא עשויה להצטרף בקרוב.
בהצעתה המליצה הנציבות גם להעלות את הרף שלפיו ייקבע לאזרחי אילו מדינות יותר לנסוע לביקורים לא-חיוניים באיחוד, כך שכעת יידרש מספר גבוה יותר של נדבקים חדשים בכל מדינה כדי שהיא תיחשב למדינה מסוכנת. לצד זה, כדי להפחית את הסכנה הנשקפת מהגעת וריאנטים חדשים, מציעה הנציבות לקבוע "בלמי חירום" שיאפשרו להטיל במהירות הגבלות על נוסעים ממדינות שבהן מצב התחלואה מידרדר במהירות.