סגור

ביידן אחרי נתוני התעסוקה: "אני ממוקד בחיסונים וביצירת משרות"

נשיא ארה"ב התייחס לדוח התעסוקה המאכזב שהתפרסם היום ולפיו למשק האמריקאי נוספו רק 266 אלף משרות באפריל - הרבה מתחת לתחזיות. "הנתונים מראים שכלכלת ארה"ב עדיין נאבקת להתאושש מהמגפה. עכשיו יותר מתמיד יש צורך בתוכנית הסיוע למשפחות ובתוכנית ההשקעה בתשתיות. אנחנו במסלול הנכון, אבל יש לנו עוד דרך ארוכה"

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר היום (ו') שדו"ח התעסוקה המאכזב של אפריל חושף כי כלכלת ארה"ב עדיין נאבקת להתאושש ממגפת הקורונה ושכעת, יותר מתמיד, יש צורך בתוכנית הסיוע למשפחות ובתוכנית ההשקעה בתשתיות.


"נתוני התעסוקה מראים שאנחנו במסלול הנכון", אמר ביידן. "אבל יש לנו עוד דרך ארוכה לעבור". הפוקוס שלי כעת נתון לצמיחת הכלכלה וליצירת מקומות עבודה. הפוקוס שלי כעת נתון לחיסונים והפוקוס שלי כעת נתון לדבר נוסף: לוודא שאנשים עובדים במדינה הזו לא יישארו בחוץ בקור".

1 צפייה בגלריה
ג'ו ביידן 7.4.21
ג'ו ביידן 7.4.21
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן
(רויטרס)

לפי דוח התעסוקה שהתפרסם מוקדם יותר היום, המשק האמריקאי ייצר 266 אלף משרות חדשות בלבד בחודש אפריל ושיעור האבטלה עלה ל-6.1% על רקע מחסור גובר בעובדים פנויים. לפי הדו"ח, השכר בענפים הלא חקלאיים עלה הרבה פחות מהמצופה.
ההערכות היו לתוספת משמעותית של משרות חדשות על רקע כניסתה לתוקף של תכנית התמריצים בגובה 1.9 טריליון דולר שאישר הקונגרס במרץ והמשך הפתיחה מחדש של הכלכלה הודות לשיעור המתחסנים הגדל והירידה בתחלואה. לפי חלק מהתחזיות, הצפי היה למיליון משרות חדשות וששיעור האבטלה יירד ל-5.8%. כלכלנים רבים ציפו אפילו למספר משרות גבוה יותר על רקע סימני התאוששות של הכלכלה האמריקאית.
על פי הדו"ח, העלייה הגדולה ביותר בתעסוקה נרשמה בסקטור האירוח והפנאי שבו נוספו 331 אלף משרות חדשות - זאת אף שהמגזר נותר עדיין רחוק בקרוב ל-2.9 מיליון משרות מכפי שהיה לפני פרוץ המגפה. מעל מחצית מהמשרות החדשות במגזר זה היו בשירותי מזון ומסעדות, שם נוספו 187 אלף משרות.
בסקטור הייצור נרשמה התכווצות של 18 אלף משרות בחודש שעבר, כולל צמצום של 27 אלף משרות בתעשיית הרכב, שם מתמודדים עם מחסור עולמי במוליכים למחצה שהוביל לסגירת מפעלים.
עם זאת, על אף האכזבה יש גם נתון חיובי – שיעור ההשתתפות בכוח העבודה עלה בשיעור גבוה מהתחזיות ל-61.7% מ-61.5%, זאת לאחר שמעל 4 מיליון אנשים, מרביתם נשים, נשרו מכוח העבודה בשל המגפה.