בריטניה: חצי מהמבוגרים קיבלו לפחות מנת חיסון אחת
בריטניה: חצי מהמבוגרים קיבלו לפחות מנת חיסון אחת
בריטניה היא הכלכלה הגדולה הראשונה בעולם שמגיעה לרף הזה והמדינה הרביעית בעולם בשיעור האוכלוסייה המחוסנת - אחרי ישראל, איחוד האמירויות וצ'ילה. שר הבריאות: "תוכנית החיסונים זו הדרך שלנו להתגבר על המגפה". רה"מ ג'ונסון: "בואו נמשיך"
נקודת ציון מעודדת בבריטניה במאבק נגד מגפת הקורונה: יותר ממחצית מהמבוגרים קיבלו לפחות מנת חיסון אחת, כך מסר היום (שבת) שר הבריאות במדינה, מאט הנקוק. בכך הפכה בריטניה לכלכלה הגדולה הראשונה בעולם שמגיעה לציון דרך זה. כך על פי רויטרס.
מבצע החיסונים בבריטניה, שמתקדם מהר יותר ממבצעי החיסונים בארה"ב ובאיחוד האירופי, יאפשר לממשל בממלכה המאוחדת להקל את המגבלות שהוטלו בשל המגפה ולפתוח מחדש את הכלכלה בהתאם לתוכניות, מסר הנקוק.
"תוכנית החיסונים היא הדרך שלנו להתגבר על המגפה", אמר שר הבריאות הבריטי לרשת סקיי ניוז היום. לפי הנתונים הרשמיים, 26.9 מיליון בריטים קיבלו את המנה הראשונה של החיסון, לעומת 26.3 ביום שלפני כן. ראש הממשלה בוריס ג'ונסון, שקיבל חיסון של חברת אסטרזניקה אתמול (ו') צייץ בטוויטר: "בואו נמשיך".
יחד עם זאת, החששות גוברים מגל חדש של הידבקויות ביבשת אירופה, עם עליית המקרים בגרמניה ובצרפת. מדען שמייעץ לממשלה הזהיר היום שחופשות בחו"ל "אינן סבירות" עבור מרבית הבריטים בקיץ הקרוב, בשל הסיכון להכניס למדינה מוטציות חדשות של הנגיף.
כשנשאל האם שיעורי ההדבקה באירופה מדאיגים אותו, השיב שר הבריאות הנקוק כי בריטניה צריכה להישאר עירנית, אך שכמו כן אינו חושב שהדבר מאיים על התוכניות לפתיחה מחודשת של החנויות, הפאבים והמסעדות ב-12 באפריל. "אין סימן לכך שלא נצליח להתקדם כפי שנקבע במפת הדרכים", אמר הנקוק.
בריטניה מחסנת את אזרחיה בחיסונים של פייזר ואסטרזניקה והמבצע שם הוא אחד המהירים בעולם. ישראל היא המובילה העולמית מבחינת שיעור האוכלוסייה שכבר התחסנה, ואחריה איחוד האמירויות, צ'ילה ובריטניה. לשם השוואה, 23% מאוכלוסיית ארה"ב קיבלה לפחות את מנת החיסון הראשונה ופחות מעשירית מאוכלוסיית האיחוד האירופי.
ממשלת בריטניה מסרה שעד אמצע אפריל בכוונתה לחסן את בני ה-50 ומעלה במנה אחת לפחות וכל מבוגר עד סוף יולי - יעדים אפשריים להערכת הנקוק.
לפי שירות הבריאות הממלכתי, 21.1 מיליון איש, המהווים 4% מהאוכלוסייה בבריטניה, קיבלו את מנת החיסון השנייה ו-95% מבני ה-60 ומעלה חוסנו.
בינתיים, באיחוד האירופי מנסים להשיב את מבצע החיסונים למסלולו, לאחר שלפחות 13 מדינות השהו בשבוע שעבר באופן זמני את השימוש בחיסון שפיתחה חברת אסטרזניקה, נוכח חששות בטיחות.
סוכנות התרופות האירופית אמנם הודיעה מאז כי היתרונות שבשימוש בחיסון עולים על הסיכונים, אך הנזק התדמיתי כבר נעשה והדבר עלול להאט את השימוש בחיסון.