יותר משלושה מיליון בני אדם ברחבי העולם מתו מקורונה מפרוץ המגפה
יותר משלושה מיליון בני אדם ברחבי העולם מתו מקורונה מפרוץ המגפה
כך עולה מנתונים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. במקביל מספר הנדבקים ברחבי העולם עומד על יותר מ-140 מיליון. ארה"ב וברזיל הן המדינות שבהן מתו הכי הרבה חולים מאז פרוץ המגיפה עם 580 אלף מתים ו-370 אלף מתים, בהתאמה
יותר משלושה מיליון בני אדם ברחבי העולם מתו כתוצאה מסיבוכים שונים של נגיף הקורונה מאז פרוץ המגפה ומספר הנדבקים עומד על יותר מ-140 מיליון - כך עולה מנתונים שפרסמה אוניברסיטת ג'ונס הופקינס שעוקבת אחר הנגיף.
כמעט 580 אלף בני אדם מתו בארצות הברית מנגיף הקורונה, כמעט 370 אלף מתו בברזיל מהנגיף, יותר מ-210 אלף קיפחו את חייהם במקסיקו כתוצאה מהמגפה ויותר מ-175 אלף בהודו.
ביבשת אירופה, הכי הרבה חולי קורונה מתו בבריטניה - יותר מ-125 אלף - ואחריה באיטליה (יותר מ-115 אלף), ברוסיה (יותר מ-105 אלף) ובצרפת (יותר מ-100 אלף).
רק אתמול הזהיר ארגון הבריאות העולמי כי מספר החולים בקורונה כמעט הוכפל בחודשיים האחרונים. מספר המקרים מזנק כמעט בכל העולם, כאשר הודו, ברזיל, פולין וטורקיה הפכו למוקדי הדבקה מרכזיים. העלייה בקצב התפשטות הנגיף נובעת ככל הנראה מוריאנטים חדשים של נגיף הקורונה שהינם מדבקים הרבה יותר מהנגיף המקורי.
בארה"ב הוועדה המייעצת של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן הודיעה כי תתכנס מחדש בשבוע הבא כדי לדון בסכנת קרישת הדם שהובילה את המרכז להשהות את המשך השימוש בחיסון של חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון. הוועדה התכנסה ביום רביעי כדי לבחון שוב את הנתונים ולנסות להבין מדוע שש נשים שקיבלו את החיסון פיתחו קרישת דם נדירה.
חלק ניכר מהדיון התמקד בשאלה האם חברי הוועדה זקוקים למידע קליני נוסף לפני המלצה רשמית או שמא המתנה לבחירה תפגע עוד יותר באמריקאים בשל הסיכון לחלות בנגיף.