בנוסף לחיסונים: הממשל בארה"ב ישקיע 3 מיליארד דולר בפיתוח גלולות לטיפול בקורונה
בנוסף לחיסונים: הממשל בארה"ב ישקיע 3 מיליארד דולר בפיתוח גלולות לטיפול בקורונה
ד"ר אנתוני פאוצ'י, היועץ הרפואי לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן, מסר כי המימון יוכל להאיץ ניסויים קליניים בתרופות שנמצאות בפיתוח כך שחלקן יהיו זמינות לשימוש בסוף השנה. הגלולות הניתנות לבליעה ישמשו כרכיב משלים לזריקות החיסון במניעת החמרת המחלה ואשפוזים בבתי חולים
הממשל האמריקאי מתכוון להשקיע מעל 3 מיליארד דולר בפיתוח וייצור גלולות אנטי ויראליות לטיפול בקורונה, כך לפי הודעת משרד הבריאות האמריקאי ולפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל.
"תרופות אנטי ויראליות חדשות שמונעות סיבוכים ומוות מהקורונה, במיוחד תרופות אוראליות, שאפשר לקחת בבית בבליעה בשלב די ראשוני של המחלה, יהיו כלי חזק במלחמה במגפה ובהצלת חיים", אמר ד"ר אנתוני פאוצ'י, היועץ הרפואי הבכיר לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן.
היום (ו') דווח כי מספר מקרי מוות כתוצאה מהקורונה ברחבי העולם טיפס ל-4 מיליון, כך לפי סוכנות הידיעות רויטרס. מקרי המוות ממשיכים לעלות בעוד שמדינות רבות מתקשות לרכוש מספיק חיסונים לאוכלוסיות שלהן.
ההשקעה בגובה 3.2 מיליארד דולר תהיה חלק מחבילת התמריצים בגובה 1.9 טריליון דולר שאושרה במרץ. בתדרוך לעיתונאים שערך אתמול אמר פאוצ'י כי המימון יוכל להאיץ ניסויים קליניים שכבר בפעולה עבור חלק מהתרופות, כך שחלקן יהיו זמינות לשימוש לקראת סוף השנה. התרופות האוראליות נועדו לצריכה בבית לטיפול בסימפטומים מוקדמים של המחלה.
המימון עליו הוכרז כולל מעל 300 מיליון דולר לתמיכה במחקרים ובמעבדות, קרוב למיליארד דולר להערכות הניסויים וקרוב ל-700 מיליון דולר לפיתוח וייצור. עם זאת, פאוצ'י הדגיש כי החיסונים "נותרו הנשק המרכזי בארסנל שלנו" במלחמה במגפה. לדבריו, התרופות ישמשו כרכיב משלים במניעת מחלות קשות ואשפוזים בבתי חולים.
באפריל הודיעו חברת התרופות מרק ושותפתה רידג'באק ביות'רפיוטיקס (Ridgeback Biotherapeutics), כי הן בוחנות תרופה אנטי ויראלית לבליעה בשם molnupiravir לטיפול בחולים בשלבים המוקדמים של המחלה, ושנחשבים בעלי סיכון גבוה לסבול מסיבוכים.
החברות אמנם הפסיקו ניסוי נפרד שבו נבדקה התרופה על חולים מאושפזים מכיוון שהיא לא הועילה, אך במרק מסרו כי אם הניסוי הנוכחי יתגלה כמוצלח בקרב חולים לא מאושפזים אז הם צפויים להגיש בקשה לאישור חירום של התרופה.
מנכ"ל פייזר אלברט בורלא מסר אף הוא כי החברה עובדת על פיתוח תרופה אוראלית שעשויה להיות זמינה כבר בסוף השנה. החברה החלה בשלב הראשוני של הניסוי במרץ.
התרופה האנטי ויראלית היחידה שאושרה עד כה על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לטיפול בקורונה, היא רמדסיביר של חברת התרופות גיליאד סיינס, אך גם היא מספקת רק הקלה קלה לחולים המאושפזים ומפחיתה את זמן האשפוז.